Yandex Metrica

160 Eurofighter için karar verildi! Türkiye'ye satışına izin vermemişlerdi: İngilizden dikkat çeken hamle

160 Eurofighter için karar verildi! Türkiye'ye satışına izin vermemişlerdi: İngilizden dikkat çeken hamle

Berlin hükümetinin Türkiye'ye ambargo uyguladığı Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili İngilizlerden dikkat çeken bir hamle gedi. 

Dünya

22.07.2024, 11:44

Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin açıklama yapan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Avrupa Ortak Radar Sistemi (ECRS) Mk2 radarının Eurofighter Typhoon test ve değerlendirme uçağı üzerindeki yer testleri tamamlandı.

Gelişme yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan uçuş denemeleri için zemin hazırlıyor. Testler BAE Systems'in Warton, Lancashire'daki uçuş test tesisinde, radarı Edinburgh ve Luton'daki tesislerinde geliştiren Leonardo UK'nin desteğiyle yapıldı.

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Haberi Görüntüle

ZORLU ORTAMDAKİ HEDEFLER VURULACAK

Söz konusu süreç, yankısız odada elektromanyetik testleri de içerdi. RAF Typhoon Program Direktörü Grup Yüzbaşı D'Aubyn, "Bu yeni radar prototipinin test uçağına yerleştirilmesi Typhoon'un hava kontrol yeteneklerinin sürekli gelişimi, egemen Hareket Özgürlüğünün sürdürülmesi ve teknolojik avantajının korunması açısından olumlu bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'nın Savunma Ekipmanı ve Destek ajansı tarafından tedarik edilen ECRS Mk2 radarının RAF'on zorlu ortamlardaki operasyonlarını desteklemesi amaçlanıyor.

Öte yandan radar, düşman hava savunmasını bastırmak için yüksek güçlü karıştırma sağlayarak ve hedefleri uzaktan vurarak pilotların yeteneklerini geliştirmeyi planlıyor.

MiG-29 yere çakıldı! Türkiye'yi tehdit etmişlerdi: Savaş uçaklarını gökyüzünde tutamadılar MiG-29 yere çakıldı! Türkiye'yi tehdit etmişlerdi: Savaş uçaklarını gökyüzünde tutamadılar Haberi Görüntüle

160 UÇAĞA ENTEGRE EDİLEBİLECEK

ECRS Mk2 radarı daha önceki Captor-M radar sistemlerine göre önemli bir geliştirmeyi temsil ediyor. ECRS Mk 2 radarı Eurofighter Typhoon'un hava kontrolünü daha da değiştirecek ve uçağın havada ve yerde birden fazla hedefi aynı anda tespit etmesini, tanımlamasını ve izlemesini sağlayacak dünya lideri bir elektronik harp kabiliyeti getirecektir.

Oldukça zorlu durumlarda operasyonları destekleyecek, pilotları yüksek güçlü karıştırma kullanarak düşman hava savunmalarını bastırma ve tehditlerin uluşamayacağı hedeflere angaje olma becerisiyle donatacaktır. 

Önümündeki yıllarda Typhoon savaş uçakları İngiltere'yi yurtiçinde ve yurtdışında savunan muharip hava kabiliyetinin belkemiği olmasını sağlayacaktır. Radar şimdi önümüzdeki yıl Eurofighter Typhoon uçağındaki ilk uçuşlara hazırlık amacıyla entegrasyon çalışmalarına ve yer testlerine tabi tutulacak.

Söz konusu radar en az 40 uçağa entegre edilecek, İngiltere ve Almanya'nın kararlarına bağlı olarak 160 uçağa kadar çıkabilecek. Bu girişim Typhoon'un ulusal güvenlik ve savunmadaki rolünü vurgulayarak, Typhoon'un yeteneklerini geliştirmeye yönelik 2.35 milyar sterlinlik daha geniş bir yatırımın parçası.

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading