2. Körfez Savaşı kapıda! İran'dan Arap devletlerine ABD ve İsrail uyarısı

2. Körfez Savaşı kapıda! İran'dan Arap devletlerine ABD ve İsrail uyarısı

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İran'ın İsrail'in olası misilleme saldırısına yardım edecek ABD müttefiklerini karşılık vermekle tehdit etti.

Dünya

11.10.2024, 13:27

Bir yıldan bu yana Gazze'de büyük bir katliam gerçekleştiren terör devleti İsrail, geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ve 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'yi öldürdü.

İran, art arda gelen suikastların ardından 1 Ekim tarihinde İsrail'in Tel Aviv'deki askeri üslerine iki dalgalı balistik füze saldırısı başlattı.

1 Ekim tarihinde İran füzeleri Gazze'den sonra Lübnan'ı da kana bulayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'i 200 füze ile vurdu.

Tel Aviv'e yaklaşık 200 füze fırlatılırken dünya intikam yemini eden İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağını merak ediyor.

İşgalci İsrail'i korku sardı: Vatandaşa 'ifşa etmeyin' çağrısı İşgalci İsrail'i korku sardı: Vatandaşa 'ifşa etmeyin' çağrısı Haberi Görüntüle

BIDEN VE NETANYAHU ANLAŞMAYA YAKIN

Soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD Başkanı Joe Biden ve bebek katili Başbakan Netanyahu, telefon görüşmesinde olası misilleme saldırısı için mutabakata vardı. 

İsrailli ve ABD'li yetkililerin iddiasına göre; Netanyahu ile Joe Biden arasındaki görüşmede İsrail'in İran'a olası saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda Washington ile Tel Aviv arasındaki görüş ayrılığı büyük oranda giderildi.

Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü: Yaralılar var Tel Aviv'e füze yağmuru! Lübnan'dan fırlatılan roketler Kfar Qasim'a düştü:... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN ARAP DEVLETLERİNE TEHDİT

İsrail ve ABD İran'a misilleme konusunda mutabakata varırken Amerikan Wall Street Journal gazetesi dikkat çeken bir habere imza attı. Habere göre; İran olası misilleme saldırısına yardım edecek ABD müttefiklerini karşılık vermekle tehdit etti.

İsimlerinin açıklanmaması koşuluyla gazeteye konuşan Arap yetkililer, Tahran yönetiminin diplomatik kanallar aracılığıyla, potansiyel misilleme saldırısını topraklarının ve hava sahalarının kullanılmasına izin vererek kolaylaştıracak herhangi bir Arap devletine karşılık vereceği uyarısında bulunduğunu belirtti.

Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa fark Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa... Haberi Görüntüle

''ABD'YE VE İSRAİL'E AYRDIM ETMEYİN''

İran'ın tehdit ettiği iddia edilen ülkeler arasında ABD'nin askeri üslerinin bulunduğu Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'ın bulunuyor. Arap yetkililerin aktardığına göre, bu devletler, ABD Başkanı Joe Biden yönetimine askeri altyapılarının ya da hava sahalarının ABD ya da İsrail tarafından İran'a karşı bir saldırıda kullanılmasını istemediklerini iletti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading