Yandex Metrica

Sitede Ara

20 adet F-16 Viper teslim edildi, sırada 64 tane daha var: Bu uçakların hedefi Türk toprakları!

20 adet F-16 Viper teslim edildi, sırada 64 tane daha var: Bu uçakların hedefi Türk toprakları!

F-35 üreticisi Lockheed Martin, Yunan donanmasına Türkiye'ye karşı gövde gösterisinde kullanılan 20 adet F-16 Viper savaş uçağını teslim etti, 64 tanesi de yolda. Gözü Türk topraklarında olan Yunanistan, donanmasına eklediği F-16V uçaklarıyla şimdiden daha cürretkâr davranmaya başladı.

Dünya

05.07.2024, 12:07

Her seferinde Türkiye'yi tehdit eden, Türkiye'yi kendisine rakip olarak gören Yunanistan, Amerika'nın önde gelen üreticisi Lockheed Martin'den 20 adet F-16 Viper savaş uçaklarını teslim aldı, 66 tanesi de yolda.

Yunan Hava Kuvvetleri (EAB)  tarafından kullanılacak olan F-16'nın yükseltilmiş konfigürasyonu olan Viper uçakları, Avrupa'nın en gelişmiş ve en uygun maliyetli uçakları olarak biliniyor. Donanmasını F-16 filosuyla donatan Yunanistan, hava kuvvetlerinin gücünü artırarak Türkiye üzerinde baskı kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye ile denizlerde sürekli gerginlik yaşayan ve yaşamak isteyen Yunanistan, Lockheed Martin üretimi F-16 Viper'ları teslim almasının ardından Türkiye'ye karşı daha cesur söylemlerde bulunmaya başladı. 

Hafif avcı uçağı olarak bilinen Lockheed Martin üretimi F-16V

Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var, Karadeniz'deki tüm SİHA'ları vurun diyen de... Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var,... Haberi Görüntüle

20 F-16V TESLİM EDİLDİ, 64 TANESİ DE YOLDA...

Lockheed Martin Entegre Savaş Uçağı Grubu Başkan Yardımcısı OJ Sanchez, Yunan Havacılık Endüstrisi ile çalışmaktan gurur duyduklarını, bu 20 adet F-16V teslimatının Yunanistan'ın NATO'daki rolünü ve caydırıcılık operasyonlarındaki rolünü güçlendirdiğini dile getirdi.

Lockheed Martin ve Yunan Havacılık Endüstrisi (EAB) işbirliğinin içerisinde 84 adet F-16 savaş uçağını Viper konfigürasyonuna yükseltme anlaşması mevcut. Bu programın 2027 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Yapılan yükseltilme çalışması hem Yunanistan'da hem de ABD'de bulunan Lockheed Martin tesislerinde gerçekleştiriliyor. Viper konfigürasyonuna yükseltme için 16 uçağın daha sırada olmasıyla birlikte, yıl içinde ilave uçakların da teslim edilmesi bekleniyor.

Bu işbirliği, Yunanistan'ın NATO'daki gücünü artırması ve APG-83 radarı ve Otomatik Yer Çarpışmasını Önleme Sistemi gibi gelişmiş güvenlik ve sistem geliştirmelerini barındırıyor. Lockheed Martin, uzun süredir devam eden ortaklık sayesinde Yunan hükümetine ve savunma endüstrisine 1 milyar doların üzerinde ekonomik katkıda bulundu.

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Haberi Görüntüle

F-16'LAR, F-35'E DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Türkiye, ABD'den F-16 Block 70 savaş uçaklarının tedarik edilmesini bekliyor. Aynı zamanda tedarik edilecek savaş uçaklarının Türk topraklarında üretilmesi ihtimali üzerinde de ciddi müzakereler söz konusu. Şimdiye kadar Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) F-16 savaş uçaklarının çeşitli versiyonlarını kendi tesislerinde üretip Hava Kuvvetleri’ne ve yabancı müşterilerine teslim etmişti.

Lockheed Martin üretimi hafif avcı uçağı olarak bilinen F-16 Viper, dünyada 29 ülkenin hava kuvvetlerinde yer alıyor. F-16'lar gövde içindeki M61 Vulcan top ve on bir yükleme noktasına takılabilen çeşitli füzelerden oluşmaktadır. Ayrıca 9G'ye dayanabilen ilk avcı uçağıdır.

F-16'ların ABD hava kuvvetlerinde 2025 yılında kadar serviste kalması planlanıyor. F-16'lar ile değiştirilecek F-35 Lightning II uçakları 2011 yılında servise girmeye başladı ve kademeli olarak F-16'lar, F-35'lere dönüştürüldü.

F-16, çok amaçlı bir av bombardıman uçağı olarak da biliniyor. Silahlarını hava ve kara hedeflerine çok yüksek hassasiyetle sevk edebilir. F-16 nın yapımında F-15 ve F-111 gibi kendini ispatlamış uçakların teknolojilerinden faydalanılmıştır. 

Habere Tepki Ver

17

19

26

6

6

1

2

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading