20 bin askerin öldüğü bölge için yeni birlik topladılar: Kiev, Trump'ın planına rest çekiyor

20 bin askerin öldüğü bölge için yeni birlik topladılar: Kiev, Trump'ın planına rest çekiyor

Trump'la telefonda görüşmesinin ardından barış masasına yönelik umutları artıran Ukrayna lideri Zelenski, son açıklamasında 'toprak tavizine' kapıyı kapattı. Trump'la görüşen isimlerden Boris Johnson ise barışın nasıl gerçekleşeceğine yönelik tahminlerini sıraladı. Bu esnada cephede korakor mücadele sürüyor. Harkov yönüne taarruz sırasında 20 bin asker kaybettiği iddia edilen Rus ordusu, yeni saldırılar için takviye birlik topluyor. 

Dünya

22.07.2024, 11:09

ABD'de başkanlık seçiminin favori ismi Donald Trump'la önceki gün telefonda görüşen Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile müzakere masasına oturacaklarının sinyalini vermişti, ancak daha sonra İngiliz medyasına konuşan Ukrayna lideri, 'toprak tavizini kesinlikle kabul etmeyeceklerini' duyurdu. 

Barışı sağlamak için hiç kimsenin Ukrayna'yı topraklarından vazgeçmeye zorlayamayacağını söyleyen Zelenski, Trump'ın "Bu savaşı 24 saat içinde bitirebilirim" şeklindeki mesajlarına şu cevabı verdi:

Donald Trump ve Vladimir Zelenski, 19 Temmuz'da görüştü.

"Dünyada bir kişi, o da Donald Trump, savaşı 24 saat içinde durdurabiliyorsa soru şu: Bunun bedeli ne olacak ve bunu kim ödeyecek? 24 saatte barışı sağlamanın en basit yolu, Ukrayna'yı toprak tavizine zorlamak ve Rusya üzerindeki yaptırımları kaldırmaktır. Ama dünyada hiç kimse Ukrayna'yı topraklarından vazgeçmeye zorlayamaz. 

Bu savaş bir başkan yahut on kişiyle ilgili değil, bütün bir milletle ilgili. Rusların bu kadar çok Ukraynalıyı öldürmesinden sonra bu yaşananları asla unutamayız ve affedemeyiz." 

19 Temmuz'da Zelenski ile görüşmesi sonrası Donald Trump, "Zelenski'ye bana ulaştığı için teşekkür ediyorum, çünkü ben ABD'nin bir sonraki başkanı olarak dünyaya barış getireceğim. Çok sayıda cana mâl olan ve sayısız masum aileyi harap eden bu savaşı sona erdireceğim" demişti. 

Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: "Atina güvende... Haberi Görüntüle

JOHNSON: UKRAYNALILAR ABD ASKERİNİ EVE GÖNDERECEK

Bu arada Rusya-Ukrayna savaşının nasıl sonlanabileceğine ilişkin tahmin yürüten son isim, geçtiğimiz günlerde Trump'la görüşen İngiltere eski başbakanı Boris Johnson oldu. 

Daily Mail gazetesi için makale kaleme alan Johnson, "Trump'ın bunu sonlandırabileceğine inanıyorum. Ukrayna ve Batı için doğru şartlarda... Fakat ne yapabileceğinden tam emin değilim" diye yazdı. 

Boris Johnson

Johnson'a göre, ABD Başkanı olması halinde Trump, Rus ordusunun ciddi biçimde geri püskürtülmesi sonrası Vladimir Putin'e anlaşma önerecek.

Ukrayna'da 1 milyon silahlı kişinin bulunduğunu savunan Johnson, "NATO ekipmanlarıyla çalışmaya çoktan alıştılar. Ukrayna, dünyada en etkili Rus karşıtı güçtür. Savaş sona erdiğinde Ukraynalılar, Avrupa'daki 70 bin ABD askerine ihtiyaç bırakmaz. Böylelikle Trump askerleri evlerine gönderir ve tasarruf sağlar" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge barışı vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge... Haberi Görüntüle

HARKOV TAARRUZUNDA 20 BİN KAYIP VERDİLER

Öte yandan Rus ordusu Ukrayna doğusundaki taktik kazanımlarını sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Harkov bölgesinde Pesçanoye Nijne ve Luhansk bölgesinde Rozovka yerleşim birimlerini ele geçirdiklerini duyurdu.

Ukrayna medyası ise bunlara ek olarak Donetsk'teki Pokrovsk ilçesine bağlı Prohres köyünün Ruslar tarafından işgal edildiğini bildiriyor. 

Mayıs ayında Ukrayna kuzeydoğu sınırında yeni bir cephe açarak Harkov yönüne doğru ilerlemeye çalışan Rus ordusu, Kiev yönetiminin aldığı önlemler sonucu önce durdurulmuş, sonra da büyük ölçüde püskürtülmüştü.

Büyük çarpışmaların yaşandığı bölgede 2 ayı aşkın süre boyunca Rus kayıplarının 20 bini bulduğu ileri sürülüyor. 

Bu çarpıcı rakamı duyuran isim Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski oldu. "Saldırıyı durdurduk, başarısız oldular. Bu bir gerçektir. Yaklaşık 20 bin kişi öldü. Bu köyler onlara pahalıya patladı" diyen Zelenski, Rusların sınır kasabası Vovçansk bölgesine itildiğini hatırlattı. 

Vovçansk kasabasının her yerinden duman tütüyor. 

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair emare yokmuş! Alman bakan yardımcısından akıllara durgunluk veren sözler İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair emare yokmuş! Alman bakan yardımcısından... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'NIN MÜHİMMAT DEPOSU YOK EDİLDİ 

Bölgedeki Ukrayna birliklerinin sözcüsü Yarbay Nazar Voloşin ise Rus ordusunun Harkov yönüne saldırmak için yeni birlik toplamakta olduğunu söylüyor. 

Kiev basınına konuşan Voloşin, Rus ordusunun bir yandan insansız kara araçlarıyla yoğun şekilde mayınlama faaliyeti yürüttüğünü belirtirken bir yandan takviye birlik konuşlandırdığı kaydetti. 

Bu arada Donetsk cephe hattında Rus ordusunun Ukrayna'ya ait dev bir cephaneliği imha ettiği bildiriliyor. Yoğunlukla HIMARS füzelerinin bulunduğu depoda Rusya Savunma Bakanlığı'na göre 400 tondan fazla mühimmat bulunuyordu. Sözkonusu cephanelik İskender füzeleriyle vuruldu. 

Rusya aynı zamanda Ukrayna askerlerinin bulunduğu binaların 3 tonluk FAB3000 füzesiyle vurulduğu çarpıcı görüntüler yayınladı. 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading