200 füze '0' ölü! Acem tiyatrosu gururla sunar: İran'ın balistik füzeleri nereyi vurdu?

200 füze '0' ölü! Acem tiyatrosu gururla sunar: İran'ın balistik füzeleri nereyi vurdu?

Tüm dünya dün akşam Ortadoğu'da oynanan Acem tiyatrosunu izledi. 200'ü aşkın füze ile sözde intikam operasyonu başlatan İran, İsrail'de sıfır (0) can kaybına neden oldu. İran'ın 200 füze ile yapamadığını aynı saatlerde Tel Aviv metrosuna saldırı düzenleyen iki Filistinli mücahit yaptı. 

Dünya

02.10.2024, 14:01

İsrail'e karşı intikam operasyonu adı altında balistik füze saldırısı düzenleyen İran'ın Tel Aviv'e gönderdiği 200 füze İsrail'de kimseyi öldürmeyi başaramadı. Ortadoğu'da Acem tiyatrosunu perdeleyen İran, İsrail'e zarar veremediği gibi üstüne bir de uluslararası kamuoyunda mağdur rolünü oynamasına ön ayak oldu.

Gazze'deki soykırımını yakın zamanda Lübnan'a taşıyan ve kara harekatı ile dünyadan tepki alan İsrail'in imdadına İran koştu. Uluslararası kamuoyundaki soykırım izlerini İran'ın saldırısı ile resetleyen terör devleti, üstüne bir de mağdur pozisyonuna yerleşti. 

Çifte standart ve ikiyüzlü tutumu bile bilinen Batı ülkeleri İran saldırısı ile birlikte Lübnan ve Filistin'deki saldırıları bir anda unutup İsrail'e destek mesajları yollamaya başladı. Deyim yerindeyse İsrail'in ekmeğine yağ süren İran, Ortadoğu'daki soykırımın önünü açmış oldu.

Hayfa alev alev: Katil İsrail'e sert misilleme! Hizbullah'tan İntikam çığlıkları Hayfa alev alev: Katil İsrail'e sert misilleme! Hizbullah'tan İntikam çığlıkları Haberi Görüntüle

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

Bir haftadan fazla bir zamandır Lübnan'a hava harekatı düzenleyen İsrail, bir kaç gün önce de Beyrut'a kara harekatı düzenlemeye başlamıştı. Siyonist ordu Lübnan'ın güneyinde "Kuzeyin Okları" adı verilen bir kara operasyonun düzenlerken akşam saatlerinde İran'dan İsrail'e doğru füzeler gönderilmeye başlandı.

Tel Aviv'de siren sesleri yükselirken, Yahudiler sığınaklara kaçmaya başladı. 200 füze ile saldırı düzenleyen İran gece boyu Tel Aviv'i vurdu ama bir tane bile Yahudi öldüremedi.

Doğu Filistin kasabasındaki kaza pahalıya mal oldu! ABD 600 milyon dolar tazminata mahkum edildi Doğu Filistin kasabasındaki kaza pahalıya mal oldu! ABD 600 milyon... Haberi Görüntüle

200 FÜZE SIFIR ÖLÜ

200'ün üstünde füze ile İsrail'in başkenti Tel Aviv'e saldırı düzenleyen İsrail, daha önceki intikam operasyonuna benzer bir tablo ile operasyonu sonlandırdı. Hatırlanacağı üzere İran bir kez daha İsrail'i hedef almış ve yine hiç kimseyi öldürememişti. Dün akşamda İran füzeleri sadece gökyüzünde bir kaç duman bulut tabakasına neden oldu. 

Öte yandan İran'ın 200 füze ile yapamadığını Tel Aviv metrosuna sızan iki Filistinli mücahit yaptı. Tüfekle Tel Avıv metrosuna gelen iki Filistinli toplam 8 kişiyi öldürdü. Operasyonun ardından Siyonist İsrail polislerinin kurşunu ile şehit oldular.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading