200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir an

200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir an

Fransa'da bir grup arkeoloji öğrencisi çalışırken bir cam şişe ve iki madeni para keşfettiler. Keşfin gizemi cam şişenin içinden çıkan not ile ikiye katlandı. Öyle ki notta 200 yıl önce gömülen bir zaman kapsülünden bahsediliyordu.

Dünya

03.10.2024, 15:16

Öğrenci arkeologların faaliyet gösterdiği alan Roma dönemine, alanda buldukları şişe ise 19. yüzyıla tarihleniyor. Hatta Eu şehrinin belediye arkeolojik servisinin konuyla ilgili bir duyurusunda "200 yıl önce gömülen bir zaman kapsülü"nden bahsediliyor.

Gizemli cam şişede bir kağıt parçası saklanıyordu. Orada "gizli" olmasının nedeni, gelecekteki arkeologların onu bulmasını istemeleriydi.

Vatikan ekonomik reform adımı! Papa'dan kardinallere 'parayı az harcayın' talimatı Vatikan ekonomik reform adımı! Papa'dan kardinallere 'parayı az harcayın' talimatı Haberi Görüntüle

ŞİŞENİN İÇİNDE NE YAZIYORDU?

Şişenin içine yerleştirilen notta "Dieppe yerlisi, çeşitli entelektüel toplulukların üyesi olan PJ Féret, Ocak 1825'te burada kazı yapılmıştır. Araştırmalarına Cité de Limes veya Caesar'ın Kampı olarak bilinen bu geniş alanda devam etmektedir" ifadeleri yer alıyor.

Ekip üyesi Blondel BBC'ye "Büyülü bir an oldu. Burada daha önce kazılar yapıldığını biliyorduk ama 200 yıl öncesine ait bu mesajı bulmak büyük bir sürprizdi." dedi.

"Bazen bunun gibi 'zaman kapsülleri' arkeologlar tarafından çok nadir bulunur" diye ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading