Yandex Metrica

200 zırhlı yok edildi! Son 24 saate rekor kayıp! Moskova kan kaybediyor

200 zırhlı yok edildi! Son 24 saate rekor kayıp! Moskova kan kaybediyor

Rusya cephede ağır kayıplar vermeye başladı! Rusya'nın son 24 saatini değerlendiren Forbes dergisi, "Rus ordusu Pokrovsk açıklarında bir günde 200'e yakın araç kaybetti" ifadelerini kullandı. 

Dünya

11.09.2024, 23:20

The National Interest dergisinde gazeteci Stavros Atlamazoglou, "Ukrayna savaşında Rusya askerleri her gün 1000 ölümle tehdit ediliyor" ifadelerini kullanırken, İngiliz istihbaratının, savaşın üçüncü yılı sonuna kadar Vladimir Putin'in kendi ordusundaki 700.000 kişinin ölümünden sorumlu olabileceği yönündeki tahminlerine değindi. 

Öte yandan Forbes dergisi Rusya'nın bu savaşta en kötü 24 saatini geçirdiğini belirterek, Rus ordusunun Pokrovsk açıklarında bir günde 200'e yakın araç kaybettiği aktardı.

Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını masaya yatırıyor Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını... Haberi Görüntüle

"SU GİBİ SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Spiegel haber dergisi açıklamalarda bulunan Ukraynalı bir topçu, "Ruslar su gibi sızmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Ukrayna askeri, "Her yeri deniyorlar ve bir çatlak bulduklarında daha da ileri gidiyorlar. Geri püskürtülürlerse başka bir yeri deneyecekler." ifadelerini kullandı.

Ruslar kendilerinden on kat daha üstün bir kuvvetle saldıracaklarını, birçok savunma mevzisinin yalnızca aldatma amacıyla kurulduğunu ve Ukraynalı savunmacıların el bombalarını ve fişeklerini saymak zorunda kalacaklarını bilmiyorlardı.

Rusya'dan gelen düşman için her şey Pokrovsk'un dişlerini sıkmak zorunda kalacakları bir sipermiş gibi görünüyordu. Basında çıkan pek çok habere göre Ukraynalılar, Rusların hâlâ ısırma gücüne sahip olduğuna inanıyor gibi görünüyor.

“Tedarik üssü ve önemli bir ulaşım merkezi olarak yaşanan kayıp çok talihsiz bir durum ve çok acı verecek" diyen OSINT analisti Pasi Paroinen, "Fakat eğer durum başka bir şekilde istikrara kavuşturulabilirse, eğer Ruslar şu ana kadar ilerledikleri hızda veya daha da hızlı bir şekilde engellenmeden ilerlemeye devam etmezlerse... bu durumda durum böyle olmaz. orada burada birkaç Köyleri olsa da, belki de Pokrovsk kaybetmiş olsa da fark etmez." dedi.

Forbes'un bildirdiği gibi analist Andrew Perpetua, ağır silahlar da dahil olmak üzere 24 saat içinde Pokrovsk açıklarında 180'den fazla hasarlı, tahrip edilmiş ve terk edilmiş Rus aracı saydı. Üç düzineden az araçla Ukrayna'nın kayıplarının önemli ölçüde daha düşük olduğu söyleniyor. Blogcu listeyi X'te (eski adıyla Twitter ) yayınladı. Forbes yazarı David Axe, 900 günden fazla süren Ukrayna savaşında Rusya'nın toplam kayıplarına ilişkin olarak şunu söylüyor: İstatistik platformu Oryx'in hesaplamalarına göre Rusya her gün ortalama 19 ağır silah kaybediyor.

Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz'de vuruldu Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz'de vuruldu Haberi Görüntüle

RUSYA BÜYÜK SORUN YAŞAR MI?

Bu bakımdan Pokrovsk Ruslara bir günde on kat daha fazla kayıp yaşattı. Rus askeri liderliği için ne kadar kötü olursa olsun, Sergey Vakulenko Mayıs ortasında Ukrayna ve Batı dünyası için gerçekten kötü beklentiler öngörmüştü. Ekonomist, örneğin Carnegie Vakfı düşünce kuruluşu için yazdığı gibi, Rusya'nın savaşı 2026'dan sonra da sürdürecek kaynaklara sahip olamayacağına inanıyor.

Ancak Rus liderliğinin sivil ekonominin toparlanması adına aşırı askeri harcamalardan vazgeçmesinin pek olası olmadığına inanıyor. Vakulenko, Rusya'nın savaş ekonomisine geçtiğini ve nüfusun büyük bir kısmı için ücretlerin sabit kalmasını veya düşmesini de kabul edeceğini söyledi. Ona göre bunun bile Rusya'daki rejim açısından büyük sorun yaratması henüz pek mümkün görünmüyor.

Bunun nedeni, yaşam standardının 1990'ların başında Sovyetler Birliği'ndeki dönemle karşılaştırıldığında hala nispeten yüksek olmasıdır. Ayrıca ifade özgürlüğünün kısıtlanması gibi baskıcı tedbirler de insanları hizaya sokacaktır. Vakulenko, tek tehlikenin yönetim ve ordudaki ücretlerin önemli ölçüde düşmesi olduğunu düşünüyor ancak rejim buna karşı silahlı görünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading