Yandex Metrica

2000 yıllık gizemli bilgisayar! Denizin metrelerce altında bulundu: Görenlerin ağzı açık kalıyor

2000 yıllık gizemli bilgisayar! Denizin metrelerce altında bulundu: Görenlerin ağzı açık kalıyor

Dünyanın gizemli denizlerinde yerin meterelerce altında 2000 yılından bu yana gizli kalmış antik bir biglisayar keşfetti. Son teknoloji çekim dalgası ile incelemelere başlanılan tarihi yaının gizemleri bilim adamlarını hayrete düşürdü.

Dünya

04.07.2024, 17:52

İngiltre'nin Glasgow Üniversitesi araştırmcıları, denizin metrelerce derinliğinde 2 bin yılından kalma gizemli bir yapı keşfetti. Araştırmacılar yapının içerisine girerek inceleme başlattıkları, son teknoloji kütle çekim dalgalarından yararlanarak Antikytehra mekanizmasını keşfetti.

Milattan Önce 2. Yüzyıla ait dünyanın en eski bilgisayarı olarak bilinen Antikytehra mekanizması 1901 yılında keşfedilmiş, İndiana Jones ve Kader Kadranı filminede konu olmuştu.

Bakan Fidan duyurmuştu! Kremlin doğruladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir araya gelecek Bakan Fidan duyurmuştu! Kremlin doğruladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir... Haberi Görüntüle

YÜZYILLIK KEŞFİN SIRLARI AÇIĞA ÇIKIYOR

Dünyanın en eski bilgisayarı olarak bilinen mekanizmanın ise Glasgow Üniversitesi araçtırmacıları tarafından iki kara deliğin birleşmesi, uzay- zaman dalgalanmaları ve kütle çekim dalgalanmaları analizlerini gerçekleştirmek üzere incelemeye başladı.

Antik Yunan'da ay yılını izlemek amacıyla kullanıldığı öne sürülen mekanizmanın o dönemlerde güneş, ay ve antik çağıda bilinen 5 gezegenin hareketlerinin incelendiği öne sürüldü. 

Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var, Karadeniz'deki tüm SİHA'ları vurun diyen de... Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var,... Haberi Görüntüle

GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİLERİNDEN DAHA BÜYÜK İCAT

Glasgow Üniversitesi kütle çekim dalgası araştırmacısı Graham Woan ve araştırma görevlisi Joseh Bayley, 354 deliğin mekanmizmada yer aldığı ve ay yılındaki günlerin sayısının eşit olduğunu öne sürdü. Araştırmacıların makalesinde, "360 delikli bir halka büyük ölçüde tercih edilmiyor ve 365 delikli bir halka, model varsayımlarımız göz önüne alındığında makul değil" bilgisi yer aldı. 

Günümüzde son teknoloji ile kullanılan evreni inceleme tekniklerinin iki bin yıl önceki inceleme ve takibin bu mekanizmayla araştırılmaış olması araştırmacısı Graham Woan tarafından umut vaad edici olduğu aktarıldı. 

İran sandık başında! Yeni Cumhurbaşkanı seçicek: Süreç nasıl işleyecek? İran sandık başında! Yeni Cumhurbaşkanı seçicek: Süreç nasıl işleyecek? Haberi Görüntüle

İNDİANA JONES'İN FİLMİNE KONU OLMUŞTU

Woan mekanizmanın İndiana Jones filminde yer almasına ilişkin ise, "Antikythera mekanizmasıyla ilgili bulgularımızın, Indiana Jones'un bulguları kadar doğaüstü bir gösterişe sahip olmasa da, bu olağanüstü cihazın Yunanlılar tarafından nasıl yapılıp kullanıldığına dair anlayışımızı derinleştirmesine yardımcı olacağını umuyoruz" belirtti.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading