2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu

2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu

2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi "şiirsel düzyazısı nedeniyle" Güney Koreli roman yazarı Han Kang oldu.

Kültür / Sanat

10.10.2024, 15:24

Güney Koreli yazar Han Kang, insan hayatının kırılganlığını ve tarihsel travmalarla yüzleşmeyi işlediği yoğun şiirsel düzyazısıyla 2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi oldu.

 İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen basın toplantısında, ödülün Han Kang'a, "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan yaşamının kırılganlığını açığa çıkaran yoğun şiirsel düzyazısı" nedeniyle verildiği açıklandı. Kang, eserlerinde insanoğlunun karşı karşıya kaldığı acılar ve varoluşsal kırılganlıkları derinlemesine işleyerek edebiyat dünyasında önemli bir yer edinmişti.

MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı yaşadı... MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı... Haberi Görüntüle

ÖDÜLÜ KAZANAN 18. KADIN YAZAR OLDU

Han Kang, Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan 18. kadın yazar olarak edebiyat tarihine geçti. Bu prestijli ödülle birlikte 11 milyon İsveç kronu (yaklaşık 1.1 milyon dolar) para ödülünün de sahibi oldu. Nobel Edebiyat Ödülü, 1901’den bu yana 121 farklı yazar arasında toplamda 117 kez verilmiş, bazı yıllarda ise iki yazar ödülü paylaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Kültür / Sanat


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading