Sitede Ara

23 balistik füze fırlatıldı! Husiler, Kızıldeniz'de 3 ABD gemisini tam isabetle vurdu

23 balistik füze fırlatıldı! Husiler, Kızıldeniz'de 3 ABD gemisini tam isabetle vurdu

Kızıldeniz'de seyir halinde olan 3 ABD gemisi Husiler tarafından hedef alındı. 23 balistik füze ve İHA kullanılan saldırıda gemiler tam isabetle vuruldu.

Dünya

27.09.2024, 20:06

Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz'i kullanarak İsrail limanlarına yönelen gemileri hedef alıyor. Saldırılarda şimdiye kadar birçok ABD gemisi vuruldu, büyük zarar gördü. Bu saldırılardan sonuncusunu Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri duyurdu. Yemen'in başkenti Sana'da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Seri, Filistin halkının yanında olduklarını tekrarlayarak hem İsrail'e hem de Yemen'in İngiltere ve ABD tarafından maruz kaldığı zulme cevap olarak Kızıldeniz'de bir skeri operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Haberi Görüntüle

3 ABD GEMİSİ TAM İSABETLE VURULDU

İsrail'e destek vermek üzere terör devletinin limanlarına ulaşmaya çalışan 3 ABD gemisinin hedef alındığını belirten Yahya Seri, saldırıda 23 balistik füze ve insansız hava aracı kullandıklarını ifade etti. Gemilerin tam isabetle vurulduğunu söyleyen Seri, bu operasyonun şimdiye kadarki en geniş kapsamlı operasyon olduğunu bildirdi. 

Tüm dünya tehlikede: İstihbarattan kritik uyarı: Nükleer altyapıları vuracaklar! Tüm dünya tehlikede: İstihbarattan kritik uyarı: Nükleer altyapıları vuracaklar! Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

İran tarafından desteklenen Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de İsrail'e yardım için giden gemilere operasyonlar düzenliyor. İsrail'e şartsız destek veren ve gemileri büyük zarar gören ABD, 18 Aralık 2023'te bazı ülkeleri yanına alarak Husilere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında bir deniz görev gücü oluşturdu.

ABD'den sonra harekete geçen Avrupa Birliği de 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlattı ve başına mart ayında İtalya'yı geçirdi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading