Yandex Metrica

Sitede Ara

24 saatte iki MIG-29 yere çakıldı! Fransız bombardıman saldırısına cevap: İntikam alındı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus kuvvetleri geçtiğimiz gün iki Ukrayna MiG-29 savaş uçağını hava savunma sistemlerini kullanarak düşürdü.

Dünya

28.06.2024, 21:36

Ayrıca Ukraynalı pilotların vuruş profili gibi uzun mesafelerde ve alçak irtifadaki hedefleri tespit edebilen Su-35 savaş uçaklarıyla CAP uçuşları yapmaya başladılar. Bu duyuru, Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin Belgorod'daki Rus mevzilerine yönelik başarılı MiG-29 hava saldırısının ardından geldi.

Aslında, Ukrayna'nın Rusya topraklarına savaşçılarla yaptığı saldırının tekrarlanmayacağı kabul edildiğinden, Rus silahlı kuvvetleri Ukrayna havaalanlarına uzun menzilli hassas silahlar, hipersonik Kinzhal füzeleri ve İHA'larla büyük bir saldırı başlattı.

ABD Başkanı Biden sahnede önce dondu, sonra boşlukla tokalaştı! İmdadına Obama yetişti ABD Başkanı Biden sahnede önce dondu, sonra boşlukla tokalaştı! İmdadına... Haberi Görüntüle

O TESİSİ YOK ETMEK İSTEDİLER

Amaç, küçük boyutu nedeniyle ancak çarpıcı saldırılar gerçekleştirebildiği anlaşılan Ukrayna hava kuvvetlerine ait savaş veya bombardıman uçaklarının bulunduğu tesisleri yok etmekti.

Ukrayna'nın önceki günkü toplam kayıpları arasında 1.955 asker, altı zırhlı araç ve üçü Herson yönünde HIMARS MLRS sistemi olmak üzere 29 topçu sistemi yer alıyor. Ayrıca Rus kuvvetleri 33 adet özel motorlu araç ve 62 adet İHA'yı imha etti.

Bu yıl 2 Haziran'da Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı iki MiG-29 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Ukrayna uçakları Rus uçaksavar sistemleri kullanılarak hedef alındı. 

Newsweek'e göre, "Rusya Savunma Bakanlığı Pazar günü, Kiev'in savaştan zarar gören ülkede bir dizi düşman uçağı kaybının bildirilmesinden kısa bir süre sonra, Rus kuvvetlerinin geçtiğimiz gün iki Ukrayna MiG-29 savaş uçağını düşürdüğünü söyledi." 

Duyurunun bugün (27 Haziran) yapılan duyuruyu yansıtması dikkat çekicidir. Bununla birlikte, Rusya Savunma Bakanlığı'nın sıklıkla standartlaştırılmış metin kullandığı ve daha sonraki bir aşamada bunu yapacağını iddia etmesine rağmen başlangıçta kapsamlı ayrıntılar sağlamadığı göz önüne alındığında, bu durum sürpriz olmamalıdır.

İsrail'den Hizbullah'a savaş tehdidi: 'Lübnan'ı taş devrine döndürürüz' İsrail'den Hizbullah'a savaş tehdidi: 'Lübnan'ı taş devrine döndürürüz' Haberi Görüntüle

MİG-29 DALIŞ MANEVRASI YAPTI

Ukrayna'dan gelen son raporlar, MiG-29'un Belgorod bölgesi üzerinde ultra alçak irtifalarda Fransız AASM-250 bombalarını kullanarak yüksek riskli bir saldırı gerçekleştirdiğini gösterdi. Ukraynalı pilot, ön cephe yakınındaki Rus uçaksavar füzelerinden kaçınmak amacıyla son derece alçaktan uçarken iki bomba yerleştirmek için karmaşık bir dalış manevrası yaptı. 

Pilot, bombaları bıraktıktan sonra Rus hava savunma sistemlerinin müdahale riskini azaltmak için keskin bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu arada 250 kilogramlık bombalar uydu koordinatlarını kullanarak bağımsız olarak hedeflerine doğru ilerledi. 

Video görüntüleri, Rus silahlı kuvvetlerinin motorlu tüfek alayının komuta merkezi olarak hizmet veren bir binada meydana gelen hasarı ortaya koyuyor. Rus ordusu daha önce bir AASM bombasının, belirlenen bir hedefe kısa bir mesafeden yaklaşarak nasıl olağanüstü bir hassasiyetle vurabileceğini göstermişti.

O görüntüler kan dondurdu! İsrail'in canlı kalkan olarak kullandığı yaralı Filistinli konuştu: Ölmeyi diledim! O görüntüler kan dondurdu! İsrail'in canlı kalkan olarak kullandığı yaralı... Haberi Görüntüle

KİEV F-16'LARI BEKLİYOR

Ukrayna'nın Sovyet döneminden kalma yaşlanan filosu, Rusya'nın üstün ve daha çok sayıda uçağıyla mücadele ederek iki yıldan fazla zaman geçirdi. İngiltere merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün bildirdiğine göre, 2023'ün sonuna kadar Ukrayna hava kuvvetleri NATO kod adı Fulcrum olarak bilinen yaklaşık 24 MiG-29 savaş uçağı bulunduruyordu. 

Ukrayna, kayıplarını telafi etmek ve kabiliyetlerini artırmak için uzun zamandır Batı yapımı F-16 savaş uçakları talep ediyor. Birkaç müttefik geçen yıl bu gelişmiş uçakları tedarik etmeyi taahhüt etti. 

Ukrayna'nın Lockheed Martin yapımı uçakları ne zaman konuşlandıracağına ilişkin kesin zamanlama belirsizliğini koruyor ve değişebilir. Ancak önümüzdeki haftalarda gelmeleri bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading