Yandex Metrica

Sitede Ara

250 firma birleşti robot ordusu kuruluyor! Gizli depolarda hummalı çalışma! Direkt cepheye gidecekler

250 firma birleşti robot ordusu kuruluyor! Gizli depolarda hummalı çalışma! Direkt cepheye gidecekler

Rusya-Ukrayna savaşına robot eli değiyor! Gizli depolarda robot ordusu yapımına başlayan Ukrayna, çıkan askerleri direkt cepheye sürecek. 250 firmanın birlikte yürüttüğü projede maliyet düşük seviyelerde tutulmaya çalışılıyor.

Dünya

16.07.2024, 13:32

Rusya'ya karşı yürütülen savaşta ciddi asker sıkıntısı çeken Ukrayna robot ordusu kurmaya hazırlanıyor. Gizli laboratuvarlarda başlatılan projeye 250 firma katkı sağlıyor. Ukrayna, bu robot birliklerin savaşta Rus askerlerini yeneceğini ve sivilleri koruyacağını umuyor.

Tiyatro başlıyor! Arap askeri ataşeleri Pentagon'a çağrıldı: İran'a füze kotası konuldu Tiyatro başlıyor! Arap askeri ataşeleri Pentagon'a çağrıldı: İran'a füze kotası... Haberi Görüntüle

250 FİRMA BİRLEŞTİ

Sektör tahminlerine göre, Ukrayna çapında yaklaşık 250 savunma startup şirketi gizli yerlerde robot orduları geliştirmekle meşgul. 

Bunlar genellikle kırsaldaki araba tamirhanelerine benziyor. Örneğin girişimci Andrei Denisenka tarafından yönetilen bir şirketin çalışanları, Odyssey adını verdikleri sürücüsüz aracı dört günde yarattı. Bu arabanın özelliği maliyetinin çok düşük olması, sadece 35 bin dolar. Bu, ithal edilen modelden 10 kat daha azdır.

Mayıs ayında Ukrayna ordusuna İnsansız Sistemler Gücü adı verilen yeni bir birlik katıldı. Kara, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri ile işbirliği içinde çalışacak.

38 katlı binayı drone ile vurdular! Ukrayna-Rusya savaşındaki gerilim iyice tırmandı! Dehşet anları kameralara yansıdı 38 katlı binayı drone ile vurdular! Ukrayna-Rusya savaşındaki gerilim iyice... Haberi Görüntüle

BATI'YA F-16 ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, tüm barış hedeflerinin Kasım ayına kadar hazır olmasını hedeflediğini söyledi. Zaten ikinci barış zirvesine hazırlanmakla meşguller. İlk zirve geçen ay İsviçre'de yapıldı. Öte yandan Ukrayna Donanması, Rusya'nın son deniz devriye gemisinin Kırım'dan ayrıldığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna kampanyası nedeniyle yerini değiştirmesi muhtemel. Bununla birlikte Zelensky, Ukrayna'nın hava sahasını tamamen korumak ve tüm ülkeyi Rus füze saldırılarından korumak için 25 Patriot hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun dışında Batılı müttefiklerden daha fazla F-16 savaş uçağı vermesini istiyorlar. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading