Yandex Metrica

Sitede Ara

27.000 İHA, 550 uçak, 180 helikopter düşürüldü! Cehennem ateşi savunma cephesini yaktı kavurdu

27.000 İHA, 550 uçak, 180 helikopter düşürüldü! Cehennem ateşi savunma cephesini yaktı kavurdu

Ukrayna'daki askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ruslar, 550'den fazla uçak, 180 helikopter ve 27 bin insansız hava aracını düşürdü. 

Dünya

05.07.2024, 11:37

Ruslar cephe boyunca ilerleyerek sürekli olarak yeni topraklar ele geçirirken ve konumlarını sürekli geliştirirken, Ukrayna ordusu için durum oldukça umutsuz bir hal aldı.

Siyonist İsrail'in tehdidi göçe zorladı: Gece yarısı umuda yolculuk Siyonist İsrail'in tehdidi göçe zorladı: Gece yarısı umuda yolculuk Haberi Görüntüle

F-16'LARIN ÖMRÜ TÜKENDİ

Ruslar, havadaki durumun tam kontrolünü elinde tutuyor ve bu, bir yandan özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana 550'den fazla uçak, 180 helikopter ve 27.000 insansız hava aracını düşürdüklerini gösteren resmi verilerle de doğrulanıyor.

Ruslar ayrıca İskender füzeleriyle Ukrayna'nın dört bir ynaındaki hava üslerini vuruyor ve Batı'ya açık bir mesaj veriyor. Amerikan F-16'larının pek çok Batı medyasının kabul ettiği gibi uzun bir ömrü olmayacak.

Rus ordusu karada sürekli olarak konumlarını geliştiriyor ve Chasiv Yar'ı ele geçirmesinin artık an meselesi olduğu tahmin ediliyor.

Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler? Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler? Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA NEYSE O

Ukraynalılar için bu umutsuz durumda, pek çok kişi giderek barış olasılığından söz eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin söyleminde bir değişiklik görüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dün Rusya'nın barış teklifinin masada kaldığını açıklayarak, Rusya ile Ukrayna arasında Mart 2022'de İstanbul'da varılan anlaşmanın müzakerelerin temelini oluşturabileceğini vurguladı.

Rus Korgeneral Andrey Semyonov'un yaptığı açıklamada ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı Patriot hava savunma sistemlerinin sadece belirlenen mevzileri değil kendilerini de koruyamadığı ortaya çıktı. Semyonov, özel askeri operasyon sırasında Rus hava savunma sistemlerinin, düşmanın her türlü hava saldırı kabiliyetinden gelen saldırıları püskürtme yeteneğini doğruladığını vurguladı.

Sözlerine devam eden Semyonov, "Bu, NATO ülkeleri tarafından Ukrayna'ya sağlanan çok övülen Patriot hava savunma sistemleriyle tezat oluşturuyor, çünkü özel askeri operasyon deneyiminin gösterdiği gibi, bu sistemler sadece belirlenen yerleri korumakla kalmayıp aynı zamanda savaşma konusunda da yetersiz kalıyor. kendilerini korumak için modern Rus yıkım araçlarına başvurdular" ifadelerini kullandı.

ABD'li kongre üyesinden skandal sözler: ABD'li kongre üyesinden skandal sözler: "En iyi diplomasi Filistinlileri öldürmektir" Haberi Görüntüle

550 UÇAK 180 HELİKOPTER 27 BİN İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Çatışmanın başlangıcından bu yana Ruslar havadaki durumu tamamen kontrol altına almayı başardı. Resmi verilere göre, askeri çatışmaların başlangıcından bu yana Rus hava savunması 550'den fazla uçak, 180 helikopter ve 27.000 insansız hava aracını düşürdü.

Semynov, "Her durumda, Rus hava savunması yüksek sonuçlar gösteriyor ve aynı zamanda paha biçilmez deneyim biriktiriyor" diye vurguluyor ve hava savunma kuvvetlerinin havadan her türlü tehditle karşı karşıya olduğunu ve "sürekli tehdit altında" çeşitli sınıflardaki düşman hava saldırı araçlarını imha ettiğini belirtiyor. Düşman ateşine karşı doğrudan hava savunma mevzilerini hedef alıyorlar.

Rus hava savunmasının omurgası: S-400, S-350 ve Pantsir-S'nin yanı sıra S-300V4, Buk-M3(M2) ve Tor-M2 hava savunma sistemleri Semynov'a göre imha edilen Ukrayna uçaklarının üçte biri Ukraynalıların helikopterleri ise taşınabilir hava savunma sistemleri (MANPADS) yardımıyla düşürüldü.

Açıklamalarına devam eden Rus komutan, "Kısa menzilli uçaksavar füze sistemleri (Strela-10 MANPADS) de birliklerimizin ileri tümenlerinde olduğu gibi etkinliğini kanıtlamıştır. Bunlar her gün düzinelerce düşman keşif ve saldırı drone'unun yanı sıra kara kuvvetlerinin yanı sıra alçak ve ultra alçak irtifalarda çalışan savaş uçaklarını da yok ediyor. Toplamda bu sistemler Ukrayna'daki insanlı uçakların üçte birini yok etti" dedi.

Semynov, S-400, S-350 ve Pantsir-S hava savunma sistemlerinin yanı sıra S-300V4, Buk-M3(M2) ve Tor-M2 savaş alanı hava savunma sistemlerinin Rusya'nın hava savunma ağının omurgasını oluşturduğunu belirten Semyonov, "Bu sistemler, Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'nin savaş uçaklarıyla birlikte Ukrayna'nın saldırı yeteneklerini önemli ölçüde azalttı" diyor ve radar istasyonlarının ve uçaksavar füze sistemlerinin sürekli olarak yeni tehditlere uyum sağladığını ve düşman yeteneklerine karşı koymanın mevcut yollarını geliştirdiğini" söyledi.

Rusya'dan Ukrayna'yı zora sokan karar! Avrupa'nın tavrı değişebilir Rusya'dan Ukrayna'yı zora sokan karar! Avrupa'nın tavrı değişebilir Haberi Görüntüle

F-16'LAR ÇOK HIZLI İMHA EDİLECEK

Amerikan F-16 savaş uçaklarını çok hızlı bir şekilde imha edeceğini tahmin ediyor. Amerikalı askeri analist David Axe, Batılı savaşçıların üslerinde son derece savunmasız olacağını öne sürüyor ve son günlerde Rusya'nın İskender M füzeleriyle Mirgorod'a düzenlediği saldırılar sonucunda Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 5 Su-27 savaş uçağı ve iki MiG-29'u kaybettiğini hatırlatıyor.

Uzmana göre, Kiev'in sahip olduğu hava savunma sistemleri, büyük şehirleri , ön cephedeki birlikleri ve askeri havaalanlarını aynı anda korumasına izin vermiyor. Axe'in yazdığı gibi, yakın gelecekte Patriot uçaksavar füze sistemlerinin Ukrayna'ya devredilmesiyle durum değişebilir, ancak bu yeterli olmayacak. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading