2.790 km uzaktan kan dökmeye geldiler! Kim'in askerleri savaşa hızlı başladı: İşte ilk görüntüler...

2.790 km uzaktan kan dökmeye geldiler! Kim'in askerleri savaşa hızlı başladı: İşte ilk görüntüler...

12.790 km uzaktan kan dökmeye gelen yaklaşık 11 bin Kuzey Kore askerlerinin ilk görüntüleri yayınlandı. Ukrayna makamları, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'nın doğusunda eğitim gördüğüne dair bir video yayımladı.

Dünya

21.10.2024, 18:28

2.5 yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşında yeni dönem başladı. Kuzey Kore Lideri Kim'in emri ile birlikte Kuzey Kore askerleri Rus cephelerine yerleşti. Konuya ilişkin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin geçtiğimiz hafta  Pyongyang tarafından gönderilen birliklerin çatışmaya girdiğini ifade etmişti. 

Evin temelinden çıkanlar şaşırttı! Gördüklerine inanamadılar: Yetkiler hemen harekete geçti Evin temelinden çıkanlar şaşırttı! Gördüklerine inanamadılar: Yetkiler hemen harekete geçti Haberi Görüntüle

KUZEY KORELİLER RUS CEPHESİNDE

Bu açıklamadan yaklaşık bir hafta sonra Ukrayna Kültür ve Enformasyon Bakanlığına bağlı Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi, Rusya'daki Kuzey Kore askerlerinin videosunu yayımladı. 

Yayımlanan videoda Kore askerlerinin Rus üniforması olan çanta, kıyafet ve diğer eşyaları toplamak için sıraya girdiği görüntüler yer aldı. 

"Bu videoyu kendi kaynaklarımızdan aldık" diyen Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi Müdürü Ihor Solovey, "Güvenlik nedenleriyle, bize bunu sağlayan kaynaklardan daha fazla doğrulama sağlayamıyoruz. Video, Kuzey Kore vatandaşlarının Rus ordusunun yönlendirmesi altında Rus üniformaları aldığını açıkça gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İsrail Lübnan'a saldırılarını durduracak mı? Katiller şartlarını ABD'ye sundu İsrail Lübnan'a saldırılarını durduracak mı? Katiller şartlarını ABD'ye sundu Haberi Görüntüle

11 BİN SAVAŞCI KAN DÖKMEYİ BEKLİYOR

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ukrayna askeri istihbarat şefi Kirilo Budanov ise, yerel medyaya verdiği demeçte, yaklaşık 11 bin Kuzey Koreli piyadenin halihazırda Rusya'nın doğusunda eğitim gördüğünü ve kasım ayına kadar cepheye katılmaya hazır olacaklarını ifade etmişti.

Söz konusu iddialara ilişkin ABD Bakanı Lloyd Austin ise Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya karşı savaşması için Rusya'ya asker gönderdiğine ilişkin haberleri doğrulayamadığını bildirdi. 

Kremlin ise Kuzey Kore'nin asker gönderdiği yönündeki haberleri yalanladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading