3 tonluk avcı bombası kayda alındı! Savaşın akışını değiştirecek: Hem daha ucuz hem daha hızlı

Moskova hükümeti 3 tonluk avcı bombasının üretimini artırmayı planlıyor. Financial Times'ın haberine göre, eski Savunma Bakanı Sergei Shoigu birkaç hafta önce üç tonluk bombaların seri üretimine başlayacağını ve daha küçük süzülme bombalarının üretimine devam edeceğini duyurdu.

Dünya

17.07.2024, 13:22

Ukrayna savaşında süzülme bombalarının kullanımına ilişkin manşetler dolaşmaya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı  Zelensky'nin, son zamanlarda NATO zirvesinde olduğu gibi, sürekli olarak Batı yanlısı devletlerden hava savunma yeteneklerini güçlendirmelerini umutsuzca istemelerinin nedenlerinden biri de budur.

Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Helene kasırgası felaketi: ABD'de ölü sayısı 189'a ulaştı Haberi Görüntüle

SERİ ÜRETİME BAŞLANDI

Bu tür bombalar 200 metreden fazla mesafeye kadar patlayıcı hasara neden olabiliyor. Üstelik kıymıklarını bir kilometreden fazla bir yarıçapa fırlatma özelliğine sahip. Fakat çarpma ihtimalinin öngörülememesi ve geniş yayılma yarıçapı nedeniyle Rus sivil nüfusu için de tehlike oluşturabilir.

Financial Times'ın haberine göre, eski Savunma Bakanı Sergei Shoigu birkaç hafta önce üç tonluk bombaların seri üretimine başlayacağını ve daha küçük süzülme bombalarının üretimine devam edeceğini duyurdu. Buna karşılık Ukrayna, bombalar ile onları kontrol eden uydular arasındaki sinyalleri engelleyebilecek daha iyi radyo bozucular yerleştirmeye başladı.

Bu nedenle gözlemciler, Ukrayna'nın Rus bombardımanını hafifletebileceğine dair zayıf umutlar besliyor. Rus haber platformu Tass'a göre, bir Rus pilot, Rus televizyon kanalı Rossiya-24 ile yaptığı görüşmede bu umudu önemli ölçüde azaltmıştı.

Baba Vanga'nın 2025 kehanetleri şok etti: Avrupa için karanlık günler mi geliyor? Laboratuvarlarda ne üretilecek? Uzaylılar ile ne zaman temas kurulacak? Baba Vanga'nın 2025 kehanetleri şok etti: Avrupa için karanlık günler... Haberi Görüntüle

DAHA UCUZ DAHA HIZLI

Bombanın yalnızca kanatlarına dayandığını belirtilirken, bu, onu ne kadar yükseğe ve hızlı bırakırsanız o kadar uzağa uçacağı anlamına geliyor. Ama her şeyden önce ucuz ve hızlı, bir roketin üretim döngüsünden onlarca kat daha hızlı ve daha ucuz.

Tabii bu her şeyi değiştirir. Rusya'nın büyük miktarlarda bomba üretmeyi öğrenmesi memnuniyet verici. Bu kaçınılmaz olarak savaşın gidişatını etkiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading