Yandex Metrica

Sitede Ara

3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek

3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek

3.000 kg'lık yeni bir FAB-3000 M-54 güdümlü bomba, ilk kez Rus kuvvetleri tarafından Kharkiv bölgesindeki Ukrayna mevzilerine saldırmak için kullanıldı. Son derece yıkıcı olan bomba, herhangi vir karşı önlem bulunamaması durumunda Ukrayna kuvvetleri için büyük tehdit oluşturuyor.

Dünya

24.06.2024, 12:30

Geçtiğimiz hafta harkiv Oblastı Liptsi'de Ukrayna mevzilerine yönelik ilk FAB-3000 M-54 bomba saldırısının görüntülerini yayan Rus kaynaklara göre, bomba hedefe 10-15 metre mesafeden çarpmasına rağmen ciddi hasara yol açtı.

Macaristan'ın yokluğu fırsat bilindi: AB, dondurduğu Rus varlıklarından elde edilecek geliri Ukrayna'ya gönderiyor Macaristan'ın yokluğu fırsat bilindi: AB, dondurduğu Rus varlıklarından elde edilecek... Haberi Görüntüle

ZEPLİN BOMBASINA DÖNÜŞÜYOR

Rusya Federasyonu eski Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Mart 2024'te ilk kez 3.3 metre uzunluğunda, 1 metre çapında, 3.067 kg ağırlığında ve 1.400 faydalı yük kapasiteli tankerin seri üretimine başlandığını duyurduğu hatırlanıyor. Diğer kaynaklar 1.200 kg TNT bombası FAB-3000 M-54, UMPK (Unifitsirovannyi Modul Planirovaniya i Korrektsii: birleşik zeplin ve düzeltme modülü) toplama ayarıyla 80 km menzilli güdümlü bir zeplin bombasına dönüşüyor.

Taktik füze şirketi tarafından inşa edilen UMPK koleksiyonu, konuşlandırılabilir (yaylı) kanatlar ve uydu navigasyon veri alıcısına sahip bir yönlendirme sistemi içerir. Duyuru olumlu karşılanmasına rağmen Rus kaynakları, bu türk bombaların ağırlık ve boyutlarının Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'nin her türlü taktik avcı uçağına silah yükü olarak entegre edilmesini son derece zorlaştırdığını belirtti.

Benden nefret ediyorlar! Sınır dışı edilen Bosnalı aktör sessizliğini bozdu: Sırbistan'da ifade özgürlüğü yok! Benden nefret ediyorlar! Sınır dışı edilen Bosnalı aktör sessizliğini bozdu:... Haberi Görüntüle

İSABET EKSİK, HASAR YÜKSEK

Açık kaynaklara göre, FAB-3000 M-54 bombasının olası taşıyıcılarının Su-34 Fullback (yaklaşık 150 adet hizmette) ve MiG-31K Foxhound (yaklaşık 4.300 kg silah taşıma kapasitesine sahip, ancak sayıları az, sadece 10 savaşçı). Ancak görünen o ki, ne tür sorunlar çözülürse çözülsün, Rus kuvvetleri artık bu tür bombaların yaygın kullanımıyla Ukrayna kuvvetlerine ve altyapısına karşı daha yıkıcı saldırılar yapma kabiliyetine sahip.

Rus kuvvetlerinin hâlihazırda Kharkiv bölgesinde güdümlü veya güdümsüz bombaları büyük bir etkinlikle kullanarak Ukrayna hava savunmasında büyük sorunlara ve kayıplara yol açtığını da belirtmek gerekiyor. Rus askeri blog yazarlarının ifade ettiği gibi, 20 Haziran saldırısının isabetliliği eksik olabilir, ancak bombanın yüksek yıkıcı gücü bunu fazlasıyla telafi ediyor, özellikle de Rus kuvvetleri onu güdümlü füzelere benzer ölçekte güçlü düşman karşı önlemleri olmadan kullanabilirse.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading