Yandex Metrica

310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10 adet MQ-9 Reaper yere çakıldı

İsrail aşkı ABD'nin ocağına incir ağacı dikti! Katil İsrail'e destek veren ticaret gemilerine el koyan Yemen'li Husiler ayrıca, her biri 31 milyon dolar değerinde olan Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracından 10 tane düşürdüklerini duyurdu. 

Dünya

16.09.2024, 14:28

Siyonist rejimin Gazze'deki saldırına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten beri Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olan ticari gemileri hedef alan Yemenli Husiler, Kızıldeniz'i katil İsrail'e kapattı. 

İngiltere'ye 'Tatar' tokadı: Kıbrıs hamlesi çok sert tepki aldı: Asla kabul etmeyeceğiz İngiltere'ye 'Tatar' tokadı: Kıbrıs hamlesi çok sert tepki aldı: Asla... Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DE YEMEN FIRTINASI

Yemenli Husiler'in bu kararlı duruşundan sonra çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. 

Bu durum üzerine harekete geçen ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıklamıştı. 

Daha sonra Kızıldeniz'de haçlı donanması oluşturmak isteyen Avrupa Birliği bölgede seyrüsefer güvenliği için 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlatırken İtalya da 5 Mart’ta parlamento kararıyla bu misyona katılarak taktik komutayı üstlenmişti.

ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay Haberi Görüntüle

310 MİLYON DOLAR ZARAR

Bilindiği üzere küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Batı ülkelerinin tüm baskısına rağmen Kızıldeniz'de geri adım atmayan Yemenli Husiler, her biri 31 milyon dolar değerinde olan Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava araçlarının imha edildiğini duyurdu. ABD'nin toplam zararı 310 milyon dolara ulaştı.

İsrail ordusu, Yemen'den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesini hedef aldığını, ülkenin farklı bölgelerinde saldırı alarmları çaldığını ve hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzelerin neden olduğu patlama seslerinin birden fazla noktada duyulduğunu açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading