37 savaş uçağı Çin savaş gemisini hedef alacak: Boğaz'da savaş başlıyor...

37 savaş uçağı Çin savaş gemisini hedef alacak: Boğaz'da savaş başlıyor...

Tayvan Boğazı'nda gerilim yükselmeye devam ediyor. Son olarak Tayvan Savunma Bakanlığı bugün, tatbikatların bir parçası olarak yeni bir Çin uçak gemisine saldırmak üzere "Batı Pasifik"e hareket eden 37 Çin askeri uçağının ada çevresinde tespit edildiğini duyurdu.

Dünya

10.07.2024, 16:20

Tayvan Savunma Bakanlığı yerel saatle 09:30 (TSİ:04:30) civarında kamuoyuna yaptığı açıklamada, tespit edilen "37 Çin uçağının" savaş uçakları, bombardıman uçakları ve insansız hava araçlarından oluştuğunu söyledi.

Annesini öldürdü, yetmedi parçaladı, o da yetmedi pişirip yedi! Bu nasıl evlat! Annesini öldürdü, yetmedi parçaladı, o da yetmedi pişirip yedi! Bu... Haberi Görüntüle

HEDEF: ÇİN SAVAŞ GEMİSİ

37 kişiden 36'sı, 180 km genişliğindeki Tayvan Boğazı'nı ada ile Çin ana karası arasında bölen orta çizgiyi geçti. Aynı kaynağa göre, "deniz ve hava eğitim tatbikatlarının bir parçası olarak" uçak gemisi Shandong'un bulunduğu "Batı Pasifik"e doğru gidiyorlardı.

Çin, Tayvan'ı kendi topraklarının bir parçası olarak görüyor ve ayrı bir hükümete sahip olan adayı anakarayla yeniden birleştirmek için güç kullanmayı göz ardı etmiyor. 

İsrailli yetkililere soykırım protestosu! TBMM üyeleri dahil birçok ülkeden parlamenter salonu terk etti İsrailli yetkililere soykırım protestosu! TBMM üyeleri dahil birçok ülkeden parlamenter... Haberi Görüntüle

BOĞAZ'DA GERİLİM BÜYÜYOR

Son yıllarda Taipei üzerindeki diplomatik ve askeri baskıyı artırdı ve Mayıs ayında Pekin'in "tehlikeli ayrılıkçı" olarak adlandırdığı yeni başkan Lai Ching-te'nin göreve başlamasının ardından Tayvan çevresinde büyük çaplı gösteriler düzenledi.

Tayvan'ın Çin savaş uçakları tarafından hava sahasının ihlali olarak gördüğü olay, Japonya'nın bir gün önce yeni uçak gemisi Shandong da dahil olmak üzere dört Çin Donanması gemisinin Miyako Adası'nın yaklaşık 520 kilometre güneydoğusunda seyrettiğini ve gözlemlendiğini duyurmasının ardından geldi. 

Savaşçıların ve helikopterlerin kayıtları. Tasarımı Rus Kuznetsov'a dayanan Çin uçak gemisi "Type 2" genel olarak 36 civarında uçak taşıma kapasitesine sahip.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading