Yandex Metrica

403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı

403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı

Birkaç hafta önce Londra'dan San Francisco'ya uçuş sırasında Boeing jumbo jetinin ön camı  aniden çatladı ve ünlü üreticinin uçaklarında bir kusur olduğuna dair yeni korkular uyandırdı.

Dünya

23.06.2024, 13:57

Sun'ın haberine göre olay, 27 Mayıs'ta yolcularla dolu Virgin Atlantic Boeing Dreamliner 787-9'un Grönland ile İzlanda arasında 40.000 feet yükseklikte uçarken meydana geldi. 

Hasarın fotoğraflı belgesini de yayınlayan gazetenin haberine göre, uçağın kaptanı ve yardımcı pilotu, Heathrow'dan havalandıktan üç saat sonra dört katlı camın kırıldığına dehşet içinde tanık oldu.

Genetik mühendisliğinde dev adım: DNA'yı isteğe göre 'programlayacaklar Genetik mühendisliğinde dev adım: DNA'yı isteğe göre 'programlayacaklar Haberi Görüntüle

EKSİ 50 DERECEDE CAN PAZARI

Yolculara güvence verdikleri gibi kabin basıncının düşmesi tehlikesi olmamasına rağmen, sonunda Londra'ya dönme kararı aldılar. Şirket, yolculardan özür dileyerek, ertesi gün yolculuklarına devam edebilmeleri için onlara gecelik ücretsiz konaklama teklifinde bulundu.

Sun raporu, jetin uçtuğu irtifanın, ona kuş çarpmadığı anlamına geldiğini belirtiyor ve bu da araştırmacıların kafasını karıştırıyor. Patlama anında uçağın dışındaki sıcaklık -50C idi.

Boeing, 2018'in sonlarında ve 2019'un başlarında Endonezya ve Etiyopya'da bu türden iki uçağın düşmesiyle ve toplam 346 uçaktan kurtulan olmamasıyla tarihinin belki de en ciddi krizini yaşadı. Bunun nedeni esas olarak bir yazılım sorunu kaybıydı; Yalnızca tek bir sensörden gelen verilere dayanan, beklemeden kaçınma MCAS'ı vardı ve pilotlar bunun için eğitilmemişti. 

Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı Haberi Görüntüle

MAX FİLOSU SORUN YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Max filosunun tamamı Mart 2019'dan Kasım 2020'ye kadar yere indirildi. Sorun çözüldü ve bu tür uçaklar sonunda yayınlara geri döndü, ancak Max sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Uluslararası raporların da belirttiği gibi, şirketin uçaklarında yaşanan son olaylar yolcuların korkularını yeniden alevlendirdi. Geçen ay ABD'de bir Boeing 737-800'ün motor kapağı kalkış sırasında düştü. Southwest Airlines'ın 135 yolcu ve 6 mürettebatı taşıyan uçağı, Houston'a doğru yola çıktıktan sonra Denver'a döndü.

Geçen Ocak ayında, Portland'dan (Oregon) Kaliforniya'ya uçan Alaska Havayolları Boeing 737 Max'in kapısı kopmuştu. 177 yolcu ve mürettebattan bazıları yaralanmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading