Yandex Metrica

Sitede Ara

44.000 yıllık canavar! Kürkü, korkutucu dişleri ve kemikleri...

44.000 yıllık canavar! Kürkü, korkutucu dişleri ve kemikleri...

Korkunç dişleri bozulmamış, vahşi görünümlü eski bir kurt, 44.000 yıl sonra Sibirya permafrostundan ortaya çıkarıldı.Uzmanlar, Rusya'nın doğusundaki Yakutistan'da bulunan yetişkin erkek kurdun kürkü, kemiği ve hatta organlarının yanı sıra dişleri ve kemiği de inanılmaz derecede korunmuş olduğunu söylüyor.

Dünya

22.06.2024, 13:47

Yakutsk'taki Kuzeydoğu Federal Üniversitesi'nin Mamut Müzesi Laboratuvarı'na nakledildi ve burada otopsi yapıldı. Permafrost, yaz aylarında bile kalıcı olarak donmuş kalan ve binlerce yıl boyunca donmuş kalabilen bir topraktır.

Permafrostta bulunan antik kalıntılar, şimdiye kadar bulunanların en eksiksizleri arasındadır çünkü buz, organik maddenin ayrışmasını engeller. Kurt, 2021 yılında Rusya'nın en soğuk bölgesi olan Yakutistan'ın Abyi bölgesindeki Tirekhtyakh Nehri kıyısında yaklaşık 130 ft derinlikteki permafrostta yerel halk tarafından keşfedildi.

Uzmanlar, böyle bir otopsiye tabi tutulan bilinen en yaşlı kurt olduğunu ve midesinin bile hayatta kaldığını söylüyor.

ABD tarihinin en yaşlı başkanı!  Biden'ın sağlığıyla ilgili dikkat çeken rapor: Akşam olunca kafası karışıyor! ABD tarihinin en yaşlı başkanı! Biden'ın sağlığıyla ilgili dikkat çeken... Haberi Görüntüle

44 BİN YILLIK KURDA OTOPSİ

Yakutistan Bilimler Akademisi'nin Mamut Faunası Araştırma Bölümü başkanı Dr. Albert Protopopov, "Midesi kontaminasyon olmadan izole kaldı" dedi.

Sözlerine devam eden Protopopov, "Diseksiyonun bir sonucu olarak, antik Pleistosen döneminin biyotasının anlık bir kesitini elde etmeyi umuyoruz. Aktif ve büyük bir avcıydı ve ne yediğini bulma fırsatımız var. Ek olarak, midesinde avının tükettiği şeylerin kalıntıları bulunur." ifadelerini kullandı.

Mamut Müzesi Laboratuvarı başkanı Dr. Maxim Cheprasov, "Bulgunun biyolojik yaşını belirlemek için bir küçük azı dişi çıkardık. Ancak, dişlerin aşınmasına ve sagital tepenin gelişimine dayanarak, bunun yetişkin bir erkek olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı Haberi Görüntüle

FOSİLLERDE CANLI KALAN BİNLERCE YILLIK CANLI BAKTERİ

Deneysel Tıp Enstitüsü'ndeki Fonksiyonel Genomik ve Proteomik Laboratuvarı başkanı Profesör Artemy Goncharov, bu tür araştırmaların günümüz yararlarına yol açabileceğini söyledi.

Sözlerine devam eden uzman, "Canlı bakterilerin fosil hayvanların buluntularında binlerce yıl boyunca hayatta kalabildiğini ve bu eski zamanlara tanıklık ettiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Artemy Goncharov, "Eski mikrobiyal toplulukların neye benzediğini, hangi işlevi yerine getirdiklerini ve yapılarında ne kadar tehlikeli patojenik bakterilerin temsil edildiğini daha iyi anlamamızı sağlayacak iyi sonuçlar elde etmeyi umuyoruz.

Biyolojik olarak aktif maddelerin umut verici üreticileri olarak tıpta ve biyoteknolojide uygulanabilecek mikroorganizmaların bulunması mümkündür. Bu nedenle, bu araştırmanın gelecek üzerinde özel bir etkisi var." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading