5 fast food devinde salgın alarmı! Ölümle sonuçlanan skandaldan sonra yeni karar: Menüler değişiyor!

5 fast food devinde salgın alarmı! Ölümle sonuçlanan skandaldan sonra yeni karar: Menüler değişiyor!

Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's'tan alınan Quarter Pounder hamburgerleri ABD'de en çok konuşulanlar arasına girdi. Dünya genelindeki fast food restoranları soğan krizi yaşıyor. Menülerdeki soğanlar şimdiye kadar bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra menülerin değiştirilmesine karar verildi. 

Dünya

25.10.2024, 13:23

ABD'de McDonald's'ın hamburgerlerinde tespit edilen ve bir kişinin ölümüne neden olan E. Coli salgını diğer fast food zincirlerini de etkiledi. Pizza Hut, KFC ve Burger King gibi devlerin de aralarında bulunduğu bazı restoranlar soğanları menülerinden çıkardı. 

McDonald's yetkilileri, California'daki Taylor Farms'ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini, bunun da fast-food zincirinin birkaç eyaletteki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerini kaldırmasına yol açtığını ifade etti. 

Pasifik'te 67 günlük hayatta kalma mucizesi: Motorsuz tekneyle kurtuluş! Pasifik'te 67 günlük hayatta kalma mucizesi: Motorsuz tekneyle kurtuluş! Haberi Görüntüle

49 KİŞİ SALGINA YAKALANDI

Federal sağlık yetkilileri, hamburgerlerle bağlantılı bir salgının 10 eyalette en az 49 kişiyi hasta ettiğini ve bunlardan birinin öldüğünü söyledi. Müfettişler, enfeksiyonların potansiyel kaynağı olarak ince kıyılmış soğanlara odaklandıklarını söylediler.

Şeytanın eli her yerde! The Economist Dergisi'nden dikkat çeken kapak: Dünyanın Sonu mu Geliyor? Şeytanın eli her yerde! The Economist Dergisi'nden dikkat çeken kapak:... Haberi Görüntüle

ÜRÜNLER TEK TEK GERİ ÇAĞRILDI 

Ülke çapındaki restoranlara toptancılık yapan U.S. Foods, Perşembe günü yaptığı açıklamada Taylor Farms'ın bu hafta soyulmuş bütün ve doğranmış sarı soğanları potansiyel E. coli kontaminasyonu nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. 

U.S. Foods sözcüsü, geri çağrılan soğanların Colorado'daki bir Taylor Farms tesisinden geldiğini söyledi. Ancak toptancı, McDonald's'ın tedarikçisi olmadığını ve geri çağırmanın fast-food zincirinin restoranlarında satılan herhangi bir ürünü içermediğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge barışı vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA AÇILMADI

ABD Gıda ve İlaç Dairesi yetkilileri, kurumun Taylor Farms'ı soruşturduğunu doğrulamadı. Bir sözcü Perşembe günü yaptığı açıklamada kurumun salgının "tüm kaynaklarını incelediğini" söyledi.Bu arada diğer ulusal restoran zincirleri de taze soğan kullanımını geçici olarak durdurdu.

O havayolu şirketi Beyrut ve Erbil seferlerini askıya aldı O havayolu şirketi Beyrut ve Erbil seferlerini askıya aldı Haberi Görüntüle

FAST FOOD DEVLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Yum Brands tarafından yapılan açıklamada, "Yakın zamanda bildirilen E. coli salgınını izlemeye devam ederken ve tedbirli olmak adına, belirli Taco Bell, Pizza Hut ve KFC restoranlarından taze soğanları proaktif olarak kaldırdık" denildi.Louisville, Kentucky merkezli Yum Brands, soğanların nereden çıkarıldığını veya şirketin McDonald's ile aynı tedarikçiyi kullanıp kullanmadığını söylemedi. 

Yum Brands, düzenleyicilerden ve tedarikçilerinden gelen yönlendirmeleri takip etmeye devam edeceğini söyledi. Burger King'in sahibi olan Restaurant Brands International Perşembe günü yaptığı açıklamada restoranlarının yüzde 5'inin Taylor Farms'ın Colorado'daki tesisi tarafından dağıtılan soğanları kullandığını belirtti. Burger King restoranları bütün, taze soğan teslimatı alıyor ve çalışanları bunları yıkıyor, soyuyor ve dilimliyor. Sağlık yetkililerinin kendileriyle temasa geçmemesine ve herhangi bir hastalık belirtisi olmamasına rağmen Restaurant Brands, Colorado'daki tesisten soğan alan restoranlardan iki gün önce soğanları imha etmelerini istediğini söyledi. Şirket, diğer tedarikçilerden gelen soğanlarla yeniden stoklama yaptığını söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading