Yandex Metrica

Sitede Ara

5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk kez paylaşıldı!

5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk kez paylaşıldı!

Titanik'in batığına inmek isteyen 5 turist Titan denizaltısının suyun içinde patlamasıyla hayatını kaybetmişti. 2023’ün en kötü felaketlerinden biri olan bu olayın izleri henüz silinemeden ve beş kişinin saniyeler içinde yok olmasına sebep olan Titan denizaltısının enkazı ilk kez ABD Sahil Güvenlik tarafından paylaşıldı.  

Dünya

17.09.2024, 10:42

Tüm dünyanın hafızalarına kazınan Titan denizaltı felaketi, 5 kişinin hayatına mal olmuş ve uzun bir süre nasıl olduğuna dair tartışmalar gündeme bomba gibi düşmüştü. Titanik'in enkazını görmek için yola çıkmış beş kişinin saniyeler içinde yok olmasına sebep olan bu olay tüm dünyada çok konuşulmuştu. Titanic'e yaptığı dalış sırasında parçalanan Titan denizaltısının enkazı ilk kez ABD Sahil Güvenlik tarafından paylaşıldı. Görüntüler, facianın incelendiği duruşma sırasında ortaya çıktı.

Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor Haberi Görüntüle

ENKAZI TİTANİC'E YAKIN YERDE BULUNDU

Haziran 2023'te yaşanan felakette, denizaltıda bulunan beş kişi hayatını kaybetmişti. Dünya çapında büyük yankı uyandıran arama kurtarma çalışmaları sırasında, Titan denizaltısının enkazı Titanic'in birkaç yüz metre ilerisinde bulunmuştu.

Paylaşılan görüntülerde, denizaltının parçalanmış kuyruk bölümü Kuzey Atlantik Okyanusu'nun bulanık zemininde yatarken görülüyor. Kuyruk kısmı, ana gövdeden tamamen ayrılmış ve çevresinde gemiye ait diğer parçalar dağılmış durumda.

ABD Sahil Güvenlik, 22 Haziran 2023'te uzaktan kumandalı bir araçla yapılan incelemeler sonucunda denizaltının ani bir basınç çökmesi (implozon) geçirdiğini doğrulayan "kesin kanıtlar" bulduğunu açıkladı.Bu felaket, denizaltının içe doğru aniden çökmesine neden olmuştu.

İsrail basınından dikkat çeken iddia: Hizbullah’la topyekun savaş yakın! İsrail basınından dikkat çeken iddia: Hizbullah’la topyekun savaş yakın! Haberi Görüntüle

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Hayatını kaybedenler arasında Titan denizaltısının operatörü OceanGate'in kurucusu ve CEO'su Stockton Rush, iş adamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood, maceraperest Hamish Harding ve Fransız dalgıç Paul-Henri Nargeolet bulunuyordu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading