Yandex Metrica

500 km menzilli kızılötesi füzeler hazır: Yakında peynir ekmek gibi satılacak

500 km menzilli kızılötesi füzeler hazır: Yakında peynir ekmek gibi satılacak

Tüm Avrupa neredeyse bu 500 kilometre menzilli kızılötesi füzeyi geliştirmek için birleşti. ILA Berlin Hava Fuarı'nda görücüye çıkan RCM² olarak adlandırılan konsept füze, Lockheed Martin üretimi F-35A'ya entegre edilmek için gün sayıyor.

Dünya

07.06.2024, 10:15

Fransa, Almanya ve İspanya tarafından ortak yürütülen Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağı programı 'Geleceğin Muharebe Hava Sistemi' (FCAS) son hızla şekillenirken, MBDA Almanya FCAS'ın bir parçası olabileceğine inandığı standoff menzilli seyir füzesini tanıttı.

Uzaktan taşıyıcı çok alanlı çok rollü efektör ya da RCM² olarak adlandırılan konsept füze, halen devam etmekte olan ILA Berlin Hava Fuarı'nda görücüye çıktı. Bu füzenin 500 kilometreden fazla bir vuruş menziline sahip olacağı iddia ediliyor.

Yeni seyir füzesi konsepti ILA Berlin hava fuarında sergileniyor

Cezayirli temsilci BM'de ders verdi: 'İsrail Gazze'de masum sivilleri katlederken tolerans hayata geçirilemez' Cezayirli temsilci BM'de ders verdi: 'İsrail Gazze'de masum sivilleri katlederken... Haberi Görüntüle

TAURUS SEYİR FÜZESİNE BENZER...

Yaklaşık 4 m (13 ft) uzunluğundaki tasarımın replikası, 5 Haziran'da başlayan ve 9 Haziran'a kadar sürecek olan ILA Berlin Hava Gösterisi'ndeki FCAS statik sergisinde sergileniyor. MBDA Almanya Genel Müdürü Thomas Gottschild'e göre RCM², performansı mevcut nesil Taurus seyir füzesi ile karşılaştırılabilir olsa da bir dizi görev için son derece uygun.

Taurus füzesi yaklaşık 500 kilometrelik uzun bir menzile, gelişmiş navigasyon sistemlerine ve gelişmiş isabet oranına sahip olması ile biliniyor. Ayrıca, Taurus'un arazi kontur eşleştirme navigasyon sistemi onu elektronik karıştırmaya karşı daha az savunmasız hale getirirken, genişletilmiş menzili ile savaş uçağı pilotlarına daha fazla güvenlik sunuyor.

5. nesil, tek kişilik ve tek motorlu, tüm hava koşullarına uygun çok görevli bir Amerikan savaş uçağı: Lockheed Martin F-35A

Bir gecede 87 İHA imha edildi: Terör saldırısı girişimi engellendi! Bir gecede 87 İHA imha edildi: Terör saldırısı girişimi engellendi! Haberi Görüntüle

LOCKHEED MARTIN F-35A FİLOSUNA ENTEGRE EDEBİLİR

Fakat Gottschild'e göre yeni tanıtılan RCM² füzesi, kinetik bir savaş başlığı veya elektronik savaş için, farklı faydalı yükler taşıyabilir. Bu da bu füzeyi kullanım senaryoları için ilgi çekici kılıyor.

MBDA, uzatılmış bir güçlendirici takılmadığı takdirde RCM²'nin 340 kilogramın altında bir fırlatma ağırlığıyla ateşleneceğini belirtiyor. Şirket füzenin kızılötesi arayıcı başlık, bir ataletsel navigasyon sistemi ve bir turbofan motoru ile donatılacağını dile getirdi.

Füzeyle ilgili ayrıntılar çok az olsa da, üç ortak (Fransa, Almanya ve İspanya) arasında yaşanan uzun süreli gecikmeler ve sıkıntıların ardından FCAS'ın nihayet hız kazandığı bir döneme denk geldiğini bilinmekte. Bu füzeye ek olarak şirket şu anda Rheinmetall ile küçük bir anti-drone füzesi üretmek için ortak bir proje üzerinde de çalışıyor.

Ayrıca Gottschild, Almanya'yı MBDA'nın Meteor havadan havaya füzesini 35 uçaktan oluşacak Lockheed Martin F-35A filosuna entegre etme olasılığını araştırmaya çağırdığını söyledi.

MBDA, karmaşık silah sistemleri geliştirmeye ve üretmeye adanmış 15.000'den fazla çalışanı ile Avrupa'nın önde gelen çok uluslu bir savunma grubudur. Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık ve müttefik ülkelerin savunma yeteneklerini güvence altına almaktadır. MBDA, Airbus (%37,5), BAE Systems (%37,5) ve Leonardo'nun (%25) ortak mülkiyetindedir.

Habere Tepki Ver

9

15

0

1

0

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading