Yandex Metrica

Sitede Ara

55 milyon dolarlık uçak düşürüldü! R-73 füzesi gökyüzünde avladı! Filo ağır yaralı

55 milyon dolarlık uçak düşürüldü!  R-73 füzesi gökyüzünde avladı! Filo ağır yaralı

Ruslar Karadeniz'de kabus görmeye devam ediyor. 2.5 yılı aşkın devam eden savaşta ağır kayıplar alan Rus ordusu son olarak toplam 55 milyon dolar değerindeki Su-30SM'ını da kaybetti. Ukrayna askeri istihbarat teşkilatına (HUR) bağlı özel birim savaşçıları, Karadeniz üzerinde Rus Su-30SM savaş uçağını imha etti.

Dünya

12.09.2024, 14:13

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i çıldırtacak açıklama Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, Rusya ile devam eden savaşta Rusya'a ait 55 milyon dolar değerinde 4. nesil Rus Su-30SM savaş uçağını havada imha ettiklerine ilişkin görüntüleri dünya ile paylaştı.

Eyvah Osmanlı diriliyor! Yunan basınında Büyük Türkiye korkusu: Bölgeyi ablukaya alacaklar! Eyvah Osmanlı diriliyor! Yunan basınında Büyük Türkiye korkusu: Bölgeyi ablukaya... Haberi Görüntüle

SU-30 İMHA EDİLDİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Karadeniz'de düzenlenen bir operasyon sırasında Ukrayna Savunma İstihbaratı askerleri, hava savunma sisteminin isabetiyle bir Rus Su-30SM savaş uçağını imha etti." denildi. 

Denize düşen savaş uçağı, geçici olarak işgal edilen Kırım'daki Saki havaalanında bulunan Rus Silahlı Kuvvetleri'nin 43. Ayrı Deniz Havacılık Alayı'na aitti diyerek açıklamaya devam eden bakanlık, "İşgalciler 11 Eylül 2024 günü sabah saat 5 sularında savaş uçaklarıyla irtibatı kaybettiler." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında, "Yaklaşık üç saat sonra Ruslar bir An-26 uçağının yanı sıra Mi-8 ve Ka-27 helikopterlerinin de katıldığı bir arama kurtarma operasyonu başlattı." denildi.

Rusların öğleden sonra Tarkhankut Burnu'nun 70 kilometre kuzeybatısında denizde belirgin bir jet yakıtı lekesi tespit ettiğini belirten bakanlık, Rusların kısa süre sonra düşürülen Su-30SM'nin enkazını gördüklerini komutanlığa bildirdiklerini belirtti.

Böylesi bir uçağın değerinin 50-55 milyon dolar civarında olduğunu belirten Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklamalarına, "Mücadele devam ediyor, Ukrayna'ya zafer!" diyerek son verdi. 

Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Haberi Görüntüle

SUKHOI SU-30SM'NİN ÖZELLİKLERİ

Karadeniz'in serin sularına düşen Su-30SM 4+ nesil savaş uçağı olarak kabul edilir. Uçak, radar, telsiz haberleşme sistemleri, dost ya da düşman tanıma sistemi, fırlatma koltukları, silahlar ve diğer uçak sistemleri için Rus askeri gerekliliklerine göre geliştirimiştir. 

Öte yandan Su-30SM'nin maksimum algılama aralığı 400 km olan N011M Bars radarı, fazlı bir dizi anteni kullanarak 200 km‘lik arama aralığı ve geniş açılı HUD ile donatılmıştır.

55 milyon değerindeki savaş uçağı havadan havaya, havadan yüzeye ve toplam silah ağırlığı 8000 kg‘a kadar olan güdümlü ve güdümsüz bombalar da dahil olmak üzere geniş bir silah yelpazesi kullanarak zemindeki düşmanları hedeflemekte olduğu gibi, hava üstünlüğünü elde etmek için de kullanılabilir. 

Öte yandan bir adet 30 mm GSh-30-1 otomatik topuyla donatılmıştır. Bunun yanı sıra, elektronik savaş amaçları için iki adet SAP-518 karıştırma aparatı kanat uçlarına takılabilir. SAP-518, yanlış hedefler yaratarak, füzenin güdüm sisteminde, düşman uçak radarlarında veya kara ve deniz hava savunmalarında parazit yaratarak uçağı havadan havaya ve karadan havaya füzelere karşı korumak için tasarlanmıştır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading