Yandex Metrica

6 ceset akıllarını başlarına getirdi: ABD'den Gazze için ateşkes müzakerelerinin sonuçlanması çağrısı

6 ceset akıllarını başlarına getirdi: ABD'den Gazze için ateşkes müzakerelerinin sonuçlanması çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze'de ateşkesin sağlanması için bir anlaşmaya varılması gerektiğini ve bunun için de her iki tarafın "evet" demek için neden aramasının doğru bir yaklaşım tarzı olduğunu ifade etti.

Dünya

04.09.2024, 11:10

Günlük basın toplantısında Gazze'de ateşkes ve esir takasına yönelik görüşmelere değinen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in Gazze'den çıkaramadığı esirleri önceleyen açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde 

 İsrailli esirin cesetlerinin bulunmasından fazlasıyla etkilendiği belli olan Miller, "Gazze'de halen onlarca rehine var ve onları eve getirecek bir anlaşma bekliyorlar. Bu anlaşmayı kesinleştirmenin zamanı geldi." ifadelerini kullandı. Gazzeli esirler ve İsrail hapishanelerinde gözaltında ya da tutuklu olarak alıkonunan Filsitinliler hakkında herhangi bir söz söylemeyen Miller, "İsrail halkı, Filistin halkı ve dünya daha fazla beklemeyi göze alamaz." dedi.

Gelecek hafta nihai anlaşma için Mısır ve Katar'a gideceklerini belirten ABD'li sözcü, geçtiğimiz hafta, önemli bir aşamalar kaydedildiğini ancak anlaşmma için her iki tarafın da esneklik göstermesi gerektiği söyledi. Miller ayrıca tarafların hayır yerine, evet demek için neden araması gerektiğini belirtti.

Sonsuza kadar bulunamayacak denmişti! Titanik enkazındaki o hazine bulundu: Paha biçilemiyor Sonsuza kadar bulunamayacak denmişti! Titanik enkazındaki o hazine bulundu: Paha... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bine yakın çocuğu ve 11 binden fazla kadını öldürdü. Toplamda 41 bine yakın Filistinliyi katleden işgalciler, tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atmış durumda. 

Gazze'de 94 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading