600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar...

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar...

Güney Kore’de Hyundai, Kia ve GM Korea üretim hataları nedeniyle toplamda 600 binden fazla aracı geri çağırıyor. Hava yastığı ve elektronik fren sistemlerindeki sorunlar nedeniyle geri çağrılan araçlarda düzeltici önlemler uygulanacak.

Dünya

10.10.2024, 16:49

Güney Kore'de 3 büyük otomobil markası üretim hataları nedeniyle toplamda 607 bin 502 aracı geri çağırma kararı aldı. Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın yayımladığı tebligat doğrultusunda, Hyundai Motor, Kia Corp. ve GM Korea bünyesindeki farklı modellere sahip araçlar geri çağrılacak.

Lübnan için 'itidal çağrısı' siyonisti kızdırdı! İsrail, BM Genel Sekreteri'ni 'istenmeyen adam' ilan etti! Lübnan için 'itidal çağrısı' siyonisti kızdırdı! İsrail, BM Genel Sekreteri'ni... Haberi Görüntüle

HYUNDAI VE KIA'DAN HAVA YASTIĞI SORUNU

Toplam geri çağrılan araçların büyük bir kısmı Hyundai ve Kia markalarına ait. Özellikle hava yastığı kontrol ünitesinde tespit edilen tasarım hatası nedeniyle Hyundai’nin 312 bin 744, Kia’nın ise 285 bin 327 aracı geri çağrılıyor. Bu hata, iç elemanların hasar görmesine ve kaza anında hava yastıklarının düzgün açılmamasına yol açıyor. Bu nedenle araç sahiplerine düzeltici önlemler için yetkili servislere başvurmaları önerildi.

Florida'da kasırga felaketi: 26 Milyon insan için tehlike çanları çalıyor! Büyük kaçış başladı... Florida'da kasırga felaketi: 26 Milyon insan için tehlike çanları çalıyor!... Haberi Görüntüle

KIA EV9 MODELLERİNDE FREN YAZILIMI PROBLEMİ

Kia’nın elektrikli SUV modeli olan EV9 serisinde ise başka bir sorun tespit edildi. Elektronik fren yazılımındaki bir hata, uzaktan kumandalı park fonksiyonunun düzgün çalışmamasına neden oluyor. Bu nedenle 8 bin 592 Kia EV9 modeli de geri çağırma kapsamına alındı.

İşkenceci İsrail: Gazze'de serbest bırakılan Filistinlilerin vücudundaki izler dikkat çekti İşkenceci İsrail: Gazze'de serbest bırakılan Filistinlilerin vücudundaki izler dikkat çekti Haberi Görüntüle

GM KOREA'DAN FREN UYARI SİSTEM SORUNU

GM Korea tarafından ithal edilip Güney Kore’de satılan bazı araçlarda ise fren hidroliği yetersizliğinde uyarı ışıklarının devreye girmediği belirlendi. Bu sorundan etkilenen toplam 839 araç geri çağrılarak fren sistemlerindeki sorunlar giderilecek.

İran'dan kafa karıştıran Nasrallah açıklaması: 'Şehit düşen her liderin yerine bir yenisi çıkacaktır' İran'dan kafa karıştıran Nasrallah açıklaması: 'Şehit düşen her liderin yerine... Haberi Görüntüle

ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı, geri çağrılan araçların ücretsiz tamir edileceğini ve araç sahiplerinin yetkili servislere başvurmalarını tavsiye etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading