600 yıllık ölüm ayini:! Toplu mezardan 50 çocuk cesedi çıktı: Tanrıya kurban etmişler

600 yıllık ölüm ayini:! Toplu mezardan 50 çocuk cesedi çıktı: Tanrıya kurban etmişler

Arkeologlar, Peru'nun kuzeyindeki Trujillo şehrinin dışındaki boş bir arazide, 600 yıl önce kurban edildiğine inanılan yaklaşık 50 çocuğun kalıntılarını buldu.

Dünya

09.10.2024, 18:59

Dehşet verici keşfe ilişkin açıklama yapan Arkeolog Julio Asensio, "Birçok cesedin göğüs kemiğinde, bazılarının kaburgalarında kesikler var" dedi.

Her çocuğun ayrı ayrı gömüldüğü toplu mezarın yakınlarında ayrıca iki yetişkin ve dokuz lamanın kalıntıları da bulundu; bu hayvanlar o zamanlar yiyecek, giyecek ve ulaşım kaynağı olduğundan muhtemelen tanrılara bir adaktı.

ABD'de tuvalet kağıdı krizi: Market raflarını talan ettiler ABD'de tuvalet kağıdı krizi: Market raflarını talan ettiler Haberi Görüntüle

TANRILAR İÇİN ÇOCUK KURBAN ETMİŞLER

Kurbanların, MS 700'den beri kuzey Peru'ya hakim olan yerel Tsimou kabilesine ait olduğuna inanılıyor. Asensio'nun bildirdiğine göre 15. yüzyılın sonuna kadar.

Tarihçiler, kabilenin şiddetli yağmurlar ve sellerin ardından tanrıları yatıştırmak amacıyla çocuk kurban ettiğine inanıyor. Birkaç on yıl sonra İnkalar tarafından fethedildiler.

Ünlü şarkıcı kafası kesilmiş halde bulundu! Sanat dünyası şokta! Ünlü şarkıcı kafası kesilmiş halde bulundu! Sanat dünyası şokta! Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE TOPLU MEZAR BULUNMUŞTU

Bilim insanları yakınlarda başka bir Tsimou toplu kurbanı daha bulmuşlardı: Hepsinin göğüs kemiği ve kaburgalarında kesikler bulunan 140 çocuk ve yüzlerce lama.

Peru'da, İspanyol öncesi kabilelerden, şu anda Ekvador'un güneyinden Şili'nin merkezine kadar uzanan İnka İmparatorluğu'na kadar yüzlerce arkeolojik alan bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading