Yandex Metrica

66.000 asker öldürüldü! Kıyamet cephesi! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı

66.000 asker öldürüldü! Kıyamet cephesi! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı

Bağımsız Rus web sitesi Mediazona, BBC Rusya Servisi ile ortaklaşa bugün yaptığı açıklamada , Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği Şubat 2022'den bu yana 66.000'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü tespit ettiğini bildirdi.

Dünya

01.09.2024, 21:13

30 Ağustos 2024'te tamamlanan ortak bir raporda yayınlanan sayımlar, resmi basın bültenleri veya medya ve sosyal ağlardaki yayınlar gibi belirli bilgilerin kullanılmasının yanı sıra mezarlıklardaki mezarların kayıt edilmesinden elde ediliyor.

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

KAN KOKUSU AĞIRLAŞIYOR

Nisan ortasında iki medya kuruluşu, 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'da 50.000'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü tespit ettiklerini bildirdi. Ancak her iki medya da sayımlarının tamamlanmış sayılmadığı konusunda uyarıyor.

Şubat ayının sonunda Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, öldürülen Ukraynalı askerlerin sayısının 31.000'e kadar çıktığını tahmin ederken, Rus ordusunun askeri kayıplarını yalnızca çok nadir durumlarda açıkladığı ve bu sayıların büyük ölçüde minimuma indirildiğine inanılıyor.

ABD Türk kızı için ayakta! Washington'da binlerce kişi Ayşe Ezgi Eygi için yürüdü ABD Türk kızı için ayakta! Washington'da binlerce kişi Ayşe Ezgi... Haberi Görüntüle

KREMLİN KAYIPLARI GİZLİYOR

Kremlin, Rus askeri kayıplarının resmi olarak açıklanmamasını haklı çıkarmak için "devlet sırları kanunu" ve "özel statü"yü gerekçe gösterdi.

Haziran ayı başlarında, uluslararası basın kuruluşlarıyla yaptığı toplantıda konuyla ilgili soru sorulduğunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarını belirtmeyi reddetti ve yalnızca bunların Ukrayna'nın kayıplarından "daha az" olduğunu söyledi.

Ağustos 2023'te Amerikan gazetesi The New York Times, Amerikalı yetkililere atıfta bulunarak Rus ordusunun kayıplarının 120.000 ölü olduğunu tahmin etti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading