850.000 kişiyi öldürecek! Akıllara durgunluk veren savaş planı: Başkente gir 20.000 ton patlayıcı patlat

850.000 kişiyi öldürecek! Akıllara durgunluk veren savaş planı: Başkente gir 20.000 ton patlayıcı patlat

Rusya'da yayın yapan bir TV kanalı İngiltere'nin başkenti Londra'ya yapılacak ve 850.000 kişinin ölümüne ve 2 milyon kişinin yaralanmasına neden olacak nükleer saldırıyla ilgili akıllara durgunluk veren planı açıkladı. 

Dünya

27.09.2024, 13:42

Dailymail'in haberine göre Kent açıklarında, 2020'de Beyrut'u yerle bir eden gemiden yedi kat daha fazla patlayıcı taşıyan bir Rus gemisi bulundu. Daha önce 'yüzen bomba' olarak adlandırılan 20.000 ton patlayıcı yüklü bir Rus gemisi bugün Kent açıklarında tespit edildi.

130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı 130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı Haberi Görüntüle

RUS GEMİSİ MARGATE YAKINLARINDA

Birçok geminin konumu hakkında gerçek zamanlı veri sağlayan bir hizmet olan VesselFinder'a göre 'Ruby' lakaplı gemi Margate yakınlarında tespit edildi.

Gemi, Kanarya Adaları'ndaki Las Palmas'a doğru yola çıkmadan önce, 22 Ağustos'ta Rusya'nın kuzeyindeki Kandal eksenindeki bir limandan kargo temin etmişti.

Ancak Rus gemisi, fırtınadan korunmak amacıyla 3 Eylül'de Tromsø'da durma kararı aldı. Pervanesi, gövdesi ve dümeni hasar gördü, ancak birkaç gün sonra yerel korkular arttıkça yetkililer geminin ayrılması konusunda ısrar etti.

Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Haberi Görüntüle

LÜBNAN'I YOK EDEN PATLAYICININ 7 KATI

Geminin bir üniversite kampüsü, bir hastane ve yüzlerce evin yakınına yanaşmasıyla bölge sakinleri giderek daha fazla endişe duymaya başladı.

Yakut, gübrelerde de kullanılan, amonyum nitrat olarak bilinen patlayıcı bir maddeyle doludur. Gemide, dört yıl önce Lübnan'ın Beyrut limanını yok eden ve 218 kişinin ölümüne yol açan 2.750 tonluk patlayıcı maddeden yaklaşık yedi kat daha fazla madde bulunuyor.

Newsweek'e göre yetkililer doğrudan geminin patlayacağını söylemedi ancak geminin Norveç şehrine bu kadar yakın olmasının "istenmeyen" bir durum olduğunu açıkladı.

Küresel bir gemi takip sitesi olan Marine Traffic'e göre Ruby, Norveç'ten ayrıldı ve ülkenin kuzeyine, Andøy belediyesi yakınlarına doğru yola çıktı. 1951 yılında inşa edilen Andøya Hava Üssü'ne 37,5 milyon kron pompalanması kararı NATO toplantısı sonrasında alındı.

Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat çeken değerlendirme: İran detayı Hizbullah'a çağrı cihazı saldırısında 3. ülke parmağı! Askeri uzmandan dikkat... Haberi Görüntüle

NORVEÇ DİKEN ÜSTÜNDE

Para, hava üssünü savunmak için kullanılacaktı ve bu üssün sonunda denizleri izlemek için uzun menzilli insansız hava araçlarının kullanılması için kullanılacaktı.

Mayıs ayında Norveç Savunma Bakanı Bjørn Arild Gram şunları söyledi: 

“Andøya ulusal güvenlik, müttefik savunması ve teknolojik gelişmede önemli bir rol oynuyor. Üssün Norveç ve NATO açısından artan askeri-stratejik önemi, insanlı korumaya devam etmemizi gerektiriyor"

NATO üyesi ülke, üçüncü yılına giren Ukrayna'daki çatışma nedeniyle diplomatik misyon ile Rusya arasında gerilimin artmasının ardından üsse daha fazla yatırım yapmayı tercih etti.

Rusya daha önce NATO'yu Ukrayna'ya silah ve askeri yardım sağlayarak çatışmaya dahil olmakla suçlamıştı.

Rus yetkililer Ukrayna'ya yapılan yardıma misilleme olarak NATO üyelerine saldırabileceklerini sık sık öne sürüyorlardı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Litvanya başbakanı Ingrida Šimonytė 12 Eylül'de Ruby'nin onarım için Klaipėda'ya yanaşmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

MailOnline yardım için Norveç Dışişleri Bakanlığı ve Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi ile iletişime geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading