AB, üye almak için para yığıyor! Moldova'ya yapılacak destek rekor kıracak

AB, üye almak için para yığıyor! Moldova'ya yapılacak destek rekor kıracak

Avrupa Birliği (AB), Moldova'nın ekonomik büyümesini hızlandırmak ve reform süreçlerini desteklemek amacıyla 1,8 milyar euroluk yardım paketi hazırladı. Bu  rakamlar Moldova'nın bağımsızlığından bu yana en büyük AB mali yardımı olarak kayda geçti.

Dünya

10.10.2024, 18:42

Avrupa Birliği (AB), Moldova'nın ekonomik kalkınmasını desteklemek ve AB ile entegrasyon sürecini hızlandırmak amacıyla 1,8 milyar euroluk kapsamlı bir destek paketi hazırladı. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yardım paketi Moldova'nın 2025-2027 yılları arasındaki ekonomik büyümesini canlandırmak ve ülkenin ihtiyaç duyduğu reformları hızlandırmak amacıyla kullanılacak.

Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül ve şaşırtıcı olacak' Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül... Haberi Görüntüle

REFORMLARA VE AB ÜYELİK SÜRECİNE DESTEK

Hazırlanan destek paketinin Moldova'nın bağımsızlığından bu yana aldığı en büyük mali yardım olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu yardımla ülkenin AB üyelik sürecinde önemli bir adım daha atılacağı ifade edildi. Paket, Moldova ekonomisinin daha rekabetçi hale gelmesi ve ülkenin AB pazarına daha sıkı bağlarla entegre olmasını sağlamayı hedefliyor.

Son dakika... Hizbullah'tan İsrail'e karşı saldırı: Kiryat Shimona'da bir polis karakolu vuruldu Son dakika... Hizbullah'tan İsrail'e karşı saldırı: Kiryat Shimona'da bir polis... Haberi Görüntüle

ALTYAPI VE ENERJİ YATIRIMLARI ÖN PLANDA

AB'nin desteğiyle Moldova'da birçok önemli yatırım hayata geçirilecek. Yol, köprü, demir yolu, enerji altyapısı ve sağlık sektörleri gibi kritik alanlarda sağlanacak mali yardımlarla, ülkenin kalkınma süreci hızlanacak. Özellikle enerji altyapısına yapılacak yatırımların, Moldova’nın enerji güvenliğini artıracağı ve AB ile enerji bağlarını güçlendireceği belirtiliyor.

Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül ve şaşırtıcı olacak' Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül... Haberi Görüntüle

AVRUPA PARLAMENTOSU VE ÜYE ÜLKELERİN ONAYINA SUNULACAK

Söz konusu 1,8 milyar euroluk yardım paketinin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB üyesi ülkelerin onay süreci bekleniyor. Bu onayın ardından destek paketi, Moldova'nın kalkınma hedefleri doğrultusunda kullanılmaya başlanacak. Paketin, Moldova’nın AB üyelik sürecine olan katkısı ve ülkenin ekonomik istikrarına sağlayacağı destek, Avrupa'da da yakından takip ediliyor.

Bu sefer de Çin'e karşı bir ittifak kurulacak: ABD'li büyükelçiden NATO-2 çıkışı Bu sefer de Çin'e karşı bir ittifak kurulacak: ABD'li büyükelçiden... Haberi Görüntüle

MOLDOVA'NIN AB YOLCULUĞU HIZLANIYOR

AB’nin Moldova’ya sağladığı bu rekor düzeydeki mali yardım, ülkenin AB üyeliğine yaklaşmasında önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. Ekonomik büyüme, altyapı projeleri ve enerji güvenliği gibi alanlarda sağlanacak bu destekler, Moldova'nın kalkınma hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading