Yandex Metrica

AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular'

AB Yüksel Temsilcisi Borell Türkiye'den şikayet etti: 'Bizi Afrika'dan kovdular'

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell, "Türkiye ve Rusya Afrikada yerimizi alıyor, Bu bizi rahatsız ediyor. Afrika'nın diğer bölgelerinde olup bitenlere bakın, sizi biraz tedirgin edecek." dedi.

Dünya

25.08.2024, 01:53

Quo Vadis Europa etkinliğine katılan ve burada bir konuşma yapan Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borell, Türkiye ve Rusya'nın Afrika'da Avrupalı güçlerin yerini aldığını söyledi. Bundan dolayı rahatsızlık duyduklarını belirten Borell, Afrika'nın diğer bölgelerinde olup bitenlerin de son derece rahatsızlık verici olduğunu ifade etti. 

Borell, Libya'daki durumun da endişe verici olduğunu, Libya'da önceden İtalyanlar ve Fransızlar olduğunu ancak şimdi Avrupalıların değil Türklerin ve Rusların olduğunu sözlerine ekledi. Borell, Libya'daki askeri üslerin de Avrupa'ya değil Türklere ve Ruslara ait olduğunu söyledi.

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe... Haberi Görüntüle

"LİBYA'DA ARTIK TÜRKLER VAR"

Borell'in sözleri şöyle:

"Afrika'da olup bitenlere bakınca endişelenmemiz gerekiyor. Brüksel'e geldiğimde Libya'da Fransızlar ve İtalyanlar vardı. Her zaman uyum içinde değillerdi, her aman birlikte çalışmıyorlardı ama vardılar. Bugün Libya'da artık Avrupalılar yok, sadece Türkler ve Ruslar var. Libya kıyılarında var olan üsler artık Avrupa üsleri değil, Türk ve Rus üsleri. Bu Akdeniz'de hayal ettiğimiz düzen değil.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading