ABD Başkan Adayı Kamala Harris tarafını belli etti: Her zaman İsrail'i desteleyeceğim

ABD Başkan Adayı Kamala Harris tarafını belli etti: Her zaman İsrail'i desteleyeceğim

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünü değerlendirerek, Hizbullah’ın uzun süredir terör eylemlerine liderlik ettiğini ve kurbanlarının nihayet adalete kavuştuğunu belirtti.

Dünya

29.09.2024, 14:34

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüne ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Harris, yaptığı açıklamada Nasrallah’ın Amerikan kanı dökmüş bir terörist olduğunu vurgulayarak, Hizbullah’ın on yıllar boyunca Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırdığını söyledi.

Harris, "Hasan Nasrallah, ellerinde Amerikan kanı olan bir teröristti. On yıllar boyunca Hizbullah’a liderlik ederek Orta Doğu’yu istikrarsızlaştırdı ve Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın öldürülmesine yol açtı. Bugün, Hizbullah'ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur." ifadelerini kullandı.

Yaralıların getirildiği hastane otoparkında şüpheli cihaz paniği: Lübnan askerlerinden acil müdahale Yaralıların getirildiği hastane otoparkında şüpheli cihaz paniği: Lübnan askerlerinden acil... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E DESTEK MESAJI

ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan desteğinin sarsılmaz olduğunu yineleyen Harris, "İsrail'in İran’a ve Hizbullah, Hamas ve Husiler gibi İran destekli terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğim." dedi.

Hizbullah’ın lideri Nasrallah’ın ölümü sonrası gündeme gelen iddialara da değinen Harris, bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti.

Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış durumda Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış... Haberi Görüntüle

DİPLOMATİK ÇÖZÜM ÇALIŞMASI

Ortadoğu’daki çatışmaların geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşmesini istemediklerini vurgulayan Harris, Başkan Joe Biden ile birlikte diplomatik bir çözüm üzerinde çalıştıklarını açıkladı. "İsrail-Lübnan sınırı boyunca diplomatik bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ki sınırın her iki tarafında da insanlar güvenle evlerine dönebilsinler. Diplomasi, sivillerin korunması ve bölgede kalıcı istikrarın sağlanması için en iyi yol olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading