ABD Başkanı Biden, Sinvar konusunda Yahudi ağzıyla konuştu: Bu, İsrail ve ABD için iyi bir gün'

ABD Başkanı Biden, Sinvar konusunda Yahudi ağzıyla konuştu: Bu, İsrail ve ABD için iyi bir gün'

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehit edilmesi en fazla İsrail'i ve ABD'yi sevindirdi. Yahya Sinvar'ın İsrail'in hedeflerine ulaşmadaki en büyük engel olduğuna vurgu yapan ABD Başkanı Biden, "DNA testleri Sinvar'ın öldüğünü doğruladı. Bu, İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün." ifadelerini kullandı.

Dünya

17.10.2024, 22:19

Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, İsrail ordu güçleriyle girdiği çatışmada şehit oldu. İsrail tarafından yapılan ilk açıklamada Sinvar'ın bulunduğu yeri bilmedikleri Hamas liderinin tesadüfen girilen çatışmada "öldürüldüğü" ifade edilmişti. Son yapılan açıklamalarda ise bunun istihbari bir zafer olduğu, Yahya Sinvar'ın bilinçli bir operasyonla öldürüldüğü belirtiliyor. Bu "zafere" ortak olmak isteyen bir başla isim ise ABD Başkanı Joe Biden. Biden, DNA testlerinin Sinvar'ın öldüğünü doğruladığını belirterek bunun İsrail, ABD ve dünya için iyi bir şey olduğunu ifade etti.

En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye kaçıncı sırada? En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye... Haberi Görüntüle

"İSTİHBARAT KONUSUNDA DESTEK VERDİK"

Beyaz Saray'dan Biden adına yapılan açıklamada kendilerinin istihbarat konusunda İsrail'e destek verdikleri belirtildi ve Sinvar'ın ABD desteğiyle bulunduğunu öne sürdü. Biden, "İstihbarat yardımımızla, İsrail ordusu Hamas liderlerini amansızca takip etti, onları saklandıkları yerlerden çıkardı ve kaçmaya zorladı." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına Ulaştı! X'in sahibinin takipçi sayısı kaç oldu? Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına... Haberi Görüntüle

"YAHYA SİNVAR ENGEL OLUYORDU"

2011 yılındaki Usame Bin Ladin suikastını hatırlatan Joe Biden,  "İsrailli dostlarım için, şüphesiz ki bu, Başkan Obama'nın 2011 yılında Usame Bin Ladin'i öldürmek için baskın emri vermesinin ardından ABD genelinde tanık olunan sahnelere benzer bir rahatlama ve anma günüdür." dedi.

Yahya Sinvar'ın siyasi çözümümn önünde engel olduğunu iddia eden ABD Başkanı, "İsrail, Hamas'ın liderliğini ve askeri yapısını ortadan kaldırmak için her türlü hakka sahipti. Hamas artık başka bir 7 Ekim gerçekleştirebilecek durumda değil." dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yakın zamanda tebrik edeceğini de söyleyen Biden, "Rehinelerin ailelerine geri getirilmesi ve masum insanlara büyük zararlar veren bu savaşın tamamen sona erdirilmesi için izlenecek yolu görüşeceğim." dedi. Biden'ın ifadeleri şu sözlerle tamamlandı: "Artık Gazze'de Hamas'ın iktidarda olmadığı bir 'sonraki gün' ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayan siyasi bir çözüm fırsatı var. Yahya Sinvar, tüm bu hedeflere ulaşmanın önünde aşılmaz bir engeldi. Bu engel artık yok. Ancak önümüzde yapmamız gereken çok iş var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading