ABD Başkanı Biden'dan misillemeye misilleme açıklaması: 'Bugün hiçbir şey olmayacak'

ABD Başkanı Biden'dan misillemeye misilleme açıklaması: 'Bugün hiçbir şey olmayacak'

İsrail saldırganlığına karşı İran'ın 1 Ekim akşamı gerçekleştirdiği misilleme saldırısına İsrail'in cevap verip vermeyeceği merak ediliyor. Önceki akşam toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi'nin İran'a misilleme kararı aldığı iddia edilmişti. İsrail'in İran'ın sahibi olduğu petrol tesislerini ve doğalgaz üretim sahalarına yönelik düzenlemeyi düşündüğü saldırı ABD Başkanı Joe Biden'a soruldu. Biden'dan ilginç cevaplar geldi.

Dünya

03.10.2024, 20:43

İşgalci İsrail, işgalciliğinin yanına kısa sürede soykırımcı sıfatını da ekledi. Filistin topraklarını güç kullanarak ele geçiren bunu yaparken terör eylemleri gerçekleştirmeyi de ihmal etmedi. Topraklarını genişletmek, Ortadoğu'da sapkın inançlarının gereği olarak yayılma politikası izleyen İsrail, başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin desteğini daima yanında hissetti. Küçük çaplı ve göstermelik tepkiler ise yıllardır süregelen artık tipikleşmiş sözler olarak kaldı. Hiçbir inandırıcılığı olmayan bu tepkiler BM'de herhangi bir bağlayıcı karar alınmasına da yaramadı. Kararlar alınsa da uygulanmadı.

Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı: Yaralılar var Son dakika: Pakistan’da Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya... Haberi Görüntüle

"BUGÜN HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK"

İsrail'in attığı her şiddet, terör ve işgal adımına kayıtsız şartsız destek veren ABD'de Başkan Joe Biden, gazetecilerin sorularına cevap verdi. İsrail'in İran'a misilleme yapmasına izin verip vermeyeceğine yönelik soruya "Her şeyden önce, İsrail'e 'izin vermiyoruz.' İsrail'e tavsiyede bulunuyoruz. Ve bugün hiçbir şey olmayacak." şeklinde cevap verdi. Biden ayrıca  "İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir saldırı düzenleyeceğine inanmadığını" söyledi.

10 değil 20 değil 30 değil tam 100 savaş uçağı siparişi! Rafale için dirsek temasları başladı 10 değil 20 değil 30 değil tam 100 savaş uçağı... Haberi Görüntüle

BIDEN-NETANYAHU KULİSİ

Politico.com'daki analize göre ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a misillemede bulunması durumunda İran'ın nükleer tesislerinde doğrudan saldırıda bulunmaktan çekinmesini istedi. Analizde, Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı hükümeti Biden'ın ve ABD yönetiminin aylardır verdiği tavsiyeleri dinlemediği de yer aldı. Analizde ayrıca Biden ve yardımcılarının İsrail'in Gazze'deki genişleyen savaş hedeflerinden defalarca hayal kırıklığına uğradığını iddia etti. Politico.com, ABD Başkanı ve İsrail Başbakanı arasındaki telefon görüşmelerinin giderek sertleştiğini ve hatta bağrışmaya dönüştüğünü belirtiyor. Haber sitesi, iki yetkiliye dayandırdığı kulis haberinde  Biden'ın yakınlarına, "Netanyahu'nun bir ateşkes anlaşması istediğine inanmadığını, Netanyahu'nun siyasi geleceğini kurtarmak ve Kasım ayındaki seçimlerde Trump'a yardım etmek için çatışmayı sürdürmeye çalıştığını" söylediğini aktardı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading