Yandex Metrica

ABD Başkanı Biden'dan Netanyahu'ya esir takası tepkisi: 'Bana maval okuma'

ABD Başkanı Biden'dan Netanyahu'ya esir takası tepkisi: 'Bana maval okuma'

Geçen hafta başkent Washington'da Netanyahu'yla görüşen ABD Başkanı Biden'ın Netanyahu'nun "İsrail'in karşılıklı esir takası anlaşması müzakerelerinde yol aldığını" belirtmesi üzerine "Bana maval okuma. Beni de çantada keklik zannetme." ifadesini kullandığı iddia edildi.

Dünya

04.08.2024, 11:26

İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen hafta Beyaz Saray'daki görüşmede İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Bana maval okuma. Beni de çantada keklik zannetme." ifadesini kullandığı ileri sürüldü.

Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Haberi Görüntüle

ESİR TAKASI AÇIKLAMASI KIZDIRDI

Biden'ın Netanyahu'ya yönelik bu ifadeleri Netanyahu'nun "İsrail'in karşılıklı esir takası anlaşması müzakerelerinde yol aldığını" belirtmesi üzerine sarf ettiği belirtiliyor. İsrail Başbakanlık Ofisi ise Netanyahu'nun basına kapalı yapılan görüşmeye dair yorum yapmayacağını açıkladı. 

Yine Kanal 12'nin haberinde Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından Netanyahu'nun 1 Ağustos akşamı İsrail istihbarat direktörleriyle tartıştığı iddia edilmişti. 

Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok' iddiası Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok'... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 40 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 91 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında  Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading