Yandex Metrica

ABD Başkanı Biden'ın gözyaşları! Demokratlar’a böyle veda etti

ABD Başkanı Biden'ın gözyaşları! Demokratlar’a böyle veda etti

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı. Biden konuşmasında Trump'a karşı sert ifadeler kullanırken, Kamala Harris'e destek istedi. Biden ayrıca Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu.

Dünya

20.08.2024, 12:32

5 Kasım'da yapılacak seçimlere kısa bir süre kalırken ABD Başkanı Joe Biden, Chicago'daki Demokrat Parti Kongresinin ilk gününde konuştu.

Bir ay önce partililerin baskısıyla adaylıktan çekilmek zorunda kalan Joe Biden, kongrenin açılışında kızı Ashley ile birlikte kürsüdeki yerini aldı.

Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Haberi Görüntüle

BIDEN'IN GÖZYAŞLARI

Joe Biden, “Sizi seviyorum Amerika” diyerek sözlerine başlarken gözyaşları içinde partisine veda konuşması gerçekleştirdi.

Biden, yaptığı ve uzun süre alkışlanan konuşmasında ABD başkan adayı Donald Trump'a sert sözlerle yüklenirken Demokrat seçmenlerden Kamala Harris'e destek istedi.

"Seni seviyoruz Joe" sloganları ve pankartları eşliğinde konuşmasını yapan Biden, konuşmasının büyük bölümünde kendi dönemindeki başarılardan bahsetti ve bunları Harris'le birlikte başardıklarına dikkat çekti.

Hamas'tan Arap Birliği'ne kritik çağrı! 'Baskı kurulmalı' Hamas'tan Arap Birliği'ne kritik çağrı! 'Baskı kurulmalı' Haberi Görüntüle

ABD BAŞKANI JOE BIDEN'DAN GAZZE MESAJI

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de bir an önce ateşkes yapılmasını belirten Joe Biden, ateşkes sağlanabilmesi için çok çalıştıklarını ve en kısa zamanda bir ateşkese ulaşılmasını umduğunu ifade ederken şunları kaydetti;

"Gazze'deki savaşı bitirmek, esirleri evlerine getirmek ve Orta Doğu'da barış ve güvenlik getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Daha büyük bir savaşı önlemek, esirleri aileleriyle yeniden buluşturmak, Gazze'ye insani yardımları artırmak, Filistin halkının acılarını sona erdirmek ve nihayetinde bir ateşkesi sağlayıp bu savaşı bitirmek için birkaç gün önce bir anlaşma önerisi yaptım."

Chicago caddelerinde binlerce göstericiyi bir araya getiren Gazze protestolarına da değinen Biden, "Göstericilerin hakkı var, her iki taraftan da çok sayıda masum insan öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Haberi Görüntüle

''İSRAİL'İ SİLAHLANDIRMAYI BIRAK''

Öte yandan salonda bulunan bazı vatandaşlar Biden'a tepki gösterdi. Gazze'deki soykırımın bir an önce bitirilmesini isteyen protestocular "İsrail'i silahlandırmayı bırakın" yazılı bir pankart açtı. Etrafta bulunan diğer partililer ellerindeki pankartlarla söz konusu pankartı gizlemeye çalıştı. Bir görevlinin pankartı kaldırmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den üyelik mesajı Herkese var Türkiye'ye yok: Batı Balkanlar, Ukrayna ve Moldova'ya AB'den... Haberi Görüntüle

KAMALA HARRİS'E ÖVGÜ

Kasım ayında yapılacak seçimlerde Trump'la birlikte yarışacak olan Harris'le beraber çalıştıkları döneme ilişkin çok sayıda konuya değinen Biden, dış politikada Harris'in çok başarılı olduğunu ve olmaya devam edeceğini savunurken "Harris, dünya liderleri tarafından saygı gören bir lider olacak çünkü halihazırda öyle. Hepimizin gurur duyacağı bir başkan olacak ve Amerika'nın geleceğine damgasını vuracak tarihi bir başkan olacak." dedi.

Başkan adaylığından çekilmesini isteyenlere kızgın olmadığını anlatan Biden, bunun ülke için daha iyi olduğunu ve Kamala Harris'e bayrağı devrettiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten fazla yaralı Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten... Haberi Görüntüle

''TRUMP AMERİKA'YA AĞIR BEDELLER ÖDETTİ''

Trump'a iç politika, dış politika ve ekonomide yüklenen Biden, bu alanlarda Trump'ın başkanlığının "Amerika'ya ağır bedeller ödettiğini" savundu ve seçmenlerden 5 Kasım'da bu düşünceyle sandığa gitmelerini istedi.

Harris'in çok iyi bir başkan olacağını ve Amerikan çıkarları için herkesin buna göre oy kullanması gerektiğinin altını çizen Biden, "Trump kim olduğunu sanıyor? Her zaman kendi çıkarlarını Amerikan çıkarlarından önde tuttu." diye konuştu.

Öte yandan daha önce kürsüye çıkan isimlerden eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Harris'e destek istediği konuşmasında Trump'a yüklendi. Trump'ın birçok suçtan yargılanan bir isim olduğunu ve başkan olmayı hak etmediğini savunan Clinton, Demokratların gösterdikleri çabayla "Trump'ı kaçırttıklarını" söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading