Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU askerleri hazırlığa başladı

ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU askerleri hazırlığa başladı

ABD Donanması'nın üst düzey operasyonlarıyla tanınan elit komando birimi SEAL Team Six'in, Çin'in olası bir askeri işgali durumunda Tayvan'a destek olmak için bir yıldan uzun süredir özel eğitim aldığı açıkladı.

Dünya

13.09.2024, 18:14

Resmi olarak Deniz Özel Harp Geliştirme Grubu (DEVGRU) olarak bilinen SEAL Team Six, ABD ordusunun en gizli ve hassas görevlere atanan iki "Birinci Kademe" özel operasyon gücünden biridir.

Financial Times'ın haberine göre, 2011 yılında Usame bin Ladin'i ortadan kaldırarak uluslararası üne kavuşan birlik, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) demokratik adayı işgal etmek için Tayvan Boğazı'nı geçmesi durumunda yanıt vermek üzere eğitim alıyor.

Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler için kan donduran teklif! Gazze'de vahşet saçan siyonistler bu kadar zalim! İsrailli General'den Filistinliler... Haberi Görüntüle

ABD'NİN GÖZÜ TAYVAN'DA

Devam eden eğitimin detayları gizli kalmaya devam ediyor. Faaliyetler ekibin Virginia, Dam Neck'teki üssünde yoğunlaşıyor.

Görevin ayrıntıları ve birliğin bir çatışma senaryosunda nasıl konuşlandırılacağı henüz netleşmemiş olsa da, bu hazırlık, Pekin'in Tayvan Boğazı'ndaki olası eylemleri konusunda endişelerin artmasıyla birlikte ABD'nin artan askeri acil durum planlamasını vurguluyor.

Her ne kadar Pentagon ve ABD Özel Harekat Komutanlığı belirli konuşlandırmalar konusunda yorum yapmasa da, ABD ordusu son yıllarda Tayvan'ın savunma güçlerine desteğini istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Pentagon, tüm askeri birliklerin Tayvan'ı da içeren durumlar da dahil olmak üzere "çok çeşitli olasılıklara karşı hazırlıklı ve eğitimli" olduğunu belirtti, ancak SEAL Team Six'in özel rolüne değinmekten kaçındı.

ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı Haberi Görüntüle

DEVGRU ÇİN İÇİN HAZIRLANIYOR

ABD askeri stratejistleri, ABD Hint-Pasifik Komutanlığı eski komutanı Amiral Phil Davidson'ın, Çin'in 2027 yılına kadar Tayvan'ı işgal etmeye çalışabileceği uyarısında bulunmasının ardından 2021'den bu yana acil durum planlamalarını hızlandırdı.

Bu uyarılar daha sonra istihbarat raporlarına da yansıdı ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ordusuna aynı zaman diliminde bir işgale hazırlanmaları talimatını verdiği iddia edildi.

Pekin ise Tayvan'ı ayrılıkçı bir eyalet olarak görüyor ve gerekirse zorla anakarayla birleşmesi gerektiğini düşünüyor.

Bu arada, Başkan Joe Biden, bir işgal durumunda ABD'nin Tayvan'ı destekleyeceğini sürekli olarak teyit etti. Ancak Washington, olası askeri müdahalenin kapsamını yoruma açık bırakarak "stratejik belirsizlik" politikasını sürdürüyor.

Sırları ifşa oldu! Garpiya-A1 adlı yeni bir saldırı uçağı üretmişler! Sırları ifşa oldu! Garpiya-A1 adlı yeni bir saldırı uçağı üretmişler! Haberi Görüntüle

DEVGRU ASKERLERİ KİMLERDİR?

Amerika Birleşik Devletleri ordusu, son derece uzmanlaşmış kuvvetleriyle ünlüdür; Deniz Kuvvetleri SEAL'leri genellikle en seçkin kuvvetler arasında kabul edilir.

SEAL kısaltması Deniz, Hava ve Kara anlamına gelir ve bu komandoların uzmanca eğitilerek faaliyet gösterdikleri üç ortamı yansıtır. Bu, çeşitli ortamlardaki uyum yeteneklerini gösterir.

SEAL'ler arasında, Team Six en prestijli birim olarak kabul edilir. Resmi olarak Deniz Özel Harp Geliştirme Grubu (DevGru) olarak bilinen bu birim, İran'daki Amerikan rehinelerini kurtarma görevinin başarısızlığa uğramasının ardından 1980'de kuruldu.

Başkan Jimmy Carter döneminde gerçekleştirilen operasyon, bölgeye helikopterlerle sızmayı amaçlıyordu ancak teknik arızalar nedeniyle iptal edildi ve SEAL Team Six gibi uzmanlaşmış bir ekibe ihtiyaç duyuldu.

Şöhretine rağmen SEAL Team Six gizlilik perdesi altında faaliyet göstermektedir. 2014 tarihli  “Navy SEALS: Their Untold Story” adlı kitaplarında  yazarlar Dick Couch ve William Doyle, ABD Savunma Bakanlığı'nın SEAL Team Six için gizli bir isim olan DEVGRU'ya nadiren kamuya açık bir şekilde atıfta bulunduğunu belirtmişlerdir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading