• G.ALTIN

    4.147,59

  • DOLAR

    38,7612

  • EURO

    43,6459

  • BIST 100

    9.390,51

  • BITCOIN

    $103.527

ABD’de güvenlik zafiyeti alarm verdi! İç Güvenlik Bakanı'nın çantası çalındı: Devletin gizli belgeleri kayıp!

ABD’de güvenlik zafiyeti alarm verdi! İç Güvenlik Bakanı'nın çantası çalındı: Devletin gizli belgeleri kayıp!

ABD’de güvenlik skandalları bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda Yemen’deki savaş planlarının konuşulduğu Signal mesajlaşma grubuna bir dergi editörü eklenmişti. Böylelikle gizli bilgiler kamuoyunun önüne sunulmuştu. Bu gelişmeler ABD gündemini sarsarken, zafiyet skandalına bir yenisi daha eklendi. İç Güvenlik Bakanı'nın restoranda çantası çalındı.

Geçtiğimiz haftalarda The Atlantic dergisinin editörü Jeffrey Goldberg, Trump yönetimi tarafından yanlışlıkla Yemen'deki savaş planlarının konuşulduğu gizli mesajlaşma zincirine dahil edilmişti. ABD bu skandalla çalkalanırken ülkede yeni bir güvenlik olayı patlak verdi. 

İÇ GÜVENLİK BAKANININ ÇANTASI ÇALINDI

İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Washington DC’de bir restoranda yemek yediği sırada, içinde 3.000 dolar nakit para, pasaport, devlet giriş kartı ve resmi belgeler bulunan çantası kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı.

HIRSIZ MASKE TAKAN BİR ERKEK 

Yetkililer, hırsızın tıbbi maske takan kimliği belirsiz beyaz bir erkek olduğunu ve olay anında restorandan kaçtığını tespit etti. Olay, başkentteki Capital Burger adlı restoranda gerçekleşti. Noem’in çantasında ayrıca ehliyet, ilaçlar, ev anahtarları, boş çekler ve makyaj çantası da bulunuyordu.

"OLAY SADECE HIRSIZLIK DEĞİL GÜVENLİK İHLALİ"

Eski Gizli Servis ajanı ve güvenlik analisti Jonathan Wackrow, olayın sadece hırsızlık değil, aynı zamanda “yüksek riskli bir güvenlik ihlali” olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Wackrow, “Noem’in sadece kamusal profili bile onu sembolik bir hedef haline getiriyor” ifadelerini kullandı. 

"OLAY HENÜZ ÇÖZÜLMEDİ"

Paskalya etkinliklerinde gazetecilere konuşan Kristi Noem, hırsızlığı doğrulayarak olayın halen çözülmediğini söyledi. Bakanın ailesi de o sırada şehirde bulunuyordu ve yetkililer, söz konusu paranın aileyle yapılacak akşam yemeği ve Paskalya hediyeleri için çekildiğini bildirdi.

OLAYLA İLGİLİ KAPSAMLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Gizli Servis ve yerel kolluk kuvvetleri, hem maddi hem de güvenlik açısından ciddi sonuçları olan bu olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattığını ifade etti. Özellikle çalınan DHS (İç Güvenlik Bakanlığı) giriş kartının izini sürmek için alarm durumuna geçildi.

Diğer

Avatar
Zehra EVCİL