Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız'

ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız'

Geçtiğimiz hafta ABD eski Başkanı Donald Trump'a Pensilvanya'da düzenlenen suikast girişimi dünya gündeminin bir numarasına oturmuştu. Saldırıya dair ayrıntılar birer birer ortaya çıkıyor. Temsilciler Meclisi'nde katıldığı oturumda eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili sorulara cevap veren ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Dünya

23.07.2024, 08:51

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Temsilciler Meclisi'nde Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili soruları cevapladı. Cheatle, Trump'a düzenlenen saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek yaşananlar için tüm sorumluluğu üzerine aldığını söyledi. Suikast girişiminin kendileri açısından büyük bir başarısızlık olduğunu itiraf eden Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etti.

Suikast girişiminin ardından Cumhuriyetçiler tarafından istifaya davet edilen ABD Gizli Servis Direktörü, tartışmaların odağına oturmuş ve saldırının en fazla konuşulan isimlerinden biri olmuştu.

Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur farklı ekleniyor! Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur... Haberi Görüntüle

NELER SÖYLEDİ?

Bu arada konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CNN Türk ve Hürriyet gazetesi ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, önemli noktalara işaret etti. Paksoy, Cheatle'ın saldırganın miting başlamadan önce şüpheli olarak belirlendiğini ancak ateş edilen binanın güvenlik çemberinin dışında olduğunu söylediğini belirtti. Şüphelinin silahlı olduğunu bilmediklerini de söyleyen Cheatle, bir tehdit algılamış olsalardı Trump'ın asla sahneye çıkarılmayacağını ifade etti. Yunus Paksoy, paylaşımında Kimberly Cheatle'ın bası sorulara cevap vermediğini de açıkladı.

Paksoy, bu soruları şöyle sıraladı:

- Saldırganın eski Başkan Donald Trump'a ateş ettiği çatıda herhangi bir Gizli Servis ajanı var mıydı?

- Babasının AR15'ini taşıyan 20 yaşındaki bir kişi, Gizli Servis veya yerel polis onu durdurmadan, konuşmacının kürsüsünü doğrudan 130 metreden görebilen bir çatıya nasıl tırmanabilir?

- Crooks miting başlamadan önce bölgenin üzerinde drone uçurdu mu?

- İnsanlar onu çatıda tüfekle görünce neden durdurulmadı?

Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Haberi Görüntüle

ONU DA MI UNUTTU? BIDEN KİMSEYE HABER VERMEMİŞ

ABD Başkanı Joe Biden, her yönden gelen baskılara dayanamamış ve 5 Kasım 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayacağını duyurmuştu. Biden'a en yakın isimlerden bir olan Delaware Senatörü Chris Coons, Associated Press'e önemli açıklamalarda bulundu. Coons, Başkan Biden'ın çekilme kararını 13.45'te öğrendiklerini, açıklamanın ise 13.46'da yapıldığını söyledi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading