ABD, İsrail'e desteğini yineledi! 7 Ekim'in birinci yılında "İsrail'in yanındayız" mesajı geldi

ABD, İsrail'e desteğini yineledi! 7 Ekim'in birinci yılında "İsrail'in yanındayız" mesajı geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’de 7 Ekim 2023’te başlayan çatışmaların birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İsrail'in terörizme karşı mücadelesinde yanındayız." mesajını verdi.

Dünya

08.10.2024, 14:54

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim 2023'te Gazze'de başlayan çatışmaların birinci yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada, İsrail’e olan güçlü desteklerini yineledi. Blinken, yaptığı basın açıklamasında, “Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırıları, Filistin halkı için de trajik sonuçlar doğuran bir yıllık çatışmanın başlangıcını oluşturdu.” ifadelerini kullandı. ABD’nin İsrail’in yanında yer aldığını vurgulayan Blinken, bölgedeki gerilimin sona ermesi için ateşkesin önemine dikkat çekti.

Beyaz Saray önünde kendini yaktı: 'Ben gazeteciyim yalan bilgi yayıyoruz' Beyaz Saray önünde kendini yaktı: 'Ben gazeteciyim yalan bilgi yayıyoruz' Haberi Görüntüle

ATEŞKES ÇAĞRISI VE KARARLI DURUŞ VURGUSU

Blinken, taraflar arasında ateşkes anlaşmasının zamanının geldiğini belirterek, uluslararası toplumu Hamas’a destek verenlere karşı kararlı bir duruş sergilemeye davet etti. Blinken, İsrail’in kendisini savunma hakkına dikkat çekerek, ABD’nin İsrail’in terörizme karşı mücadelesinde yanında durduğunu yineledi.

İşgalci İsrail'e kötü haber! Moody's'ten sürpriz 'soykırım' darbesi İşgalci İsrail'e kötü haber! Moody's'ten sürpriz 'soykırım' darbesi Haberi Görüntüle

ABD VATANDAŞLARI İÇİN ESİRLİK ÇAĞRISI

Ayrıca Blinken, Hamas’ın halen elinde tuttuğu esirler arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğunu hatırlatarak, bu kişilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. ABD, bu konuda uluslararası baskının artırılmasını talep ediyor.

İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı Haberi Görüntüle

7 EKİM OLAYI VE ABD'NİN TUTUMU

Gazze’de 7 Ekim 2023’te Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırılarla başlayan olaylar, bölgede büyük bir çatışma ve insani krizin doğmasına neden olmuştu. ABD, bu süreçte İsrail’e verdiği desteği birçok platformda yineledi ve terörizme karşı İsrail’in savunma hakkını güçlü bir şekilde savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading