Yandex Metrica

ABD, İsrail'e toz kondurmuyor: Beyaz Saray'dan Netanyahu açıklaması

ABD, İsrail'e toz kondurmuyor: Beyaz Saray'dan Netanyahu açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, İsrail'de Savaş Kabinesi'nin feshedilmesiyle ilgili olarak "Bu Başbakan Netanyahu’nun kararı. Benny Gantz’ın ayrılmasından sonra Başbakan Netanyahu’nun başka ne seçeneği olabilirdi, emin değilim." ifadelerini kullandı ve Başkan Biden'ın Netanyahu'yla görüşmeye devam edeceğini söyledi. putin'in Kuzey Kore ziyaretini de değerlendiren Kirby, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ilişkilerin derinleşmesinden endişe duyduklarını ifade etti.

Dünya

18.06.2024, 01:29

Günlük basın toplantısında basın mensuplarının sorularını vebaplayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail'deki Savaş Kabinesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından feshedilmesiyle ilgili soruya cevap verdi. Netanyahu'nun fesih kararının kendi kararı ve İsrail'in iç meselesi olduğunu belirten Kirby, "Bu Başbakan Netanyahu’nun kararı. Benny Gantz’ın ayrılmasından sonra Başbakan Netanyahu’nun başka ne seçeneği olabilirdi, emin değilim." dedi. Başkan Joe Biden'ın Netanyahu ile görüşmeye devam edeceğini söyleyen Kirby, iki liderin her konuda anlaşamadığını ancak uzun bir ilişkileri olduğunu kaydetti. 

Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve Moldova ile müzakereye başlıyor Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve... Haberi Görüntüle

PUTİN'İN KUZEY KORE ZİYARETİ

Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 18-19 Haziran'da Kuzey Kore'ye yapacağı seyahatle ilgili soruya ise geziyle ilgili bir endişelerinin olmadığını ancak iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesinden endişe ettiklerini belirtti. Kirby, endişe kaynağının sadece Ukrayna'da Kuzey Kore füzelerinin kullanımı olmadığını, aynı zamanda Kore Yarımadası'nın güvenliğinin de bu "derin ilişki"den olumsuz yönde etkilenmesi olduğunu ifade etti.

Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak kullandılar! Ahırda uyutup... Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak... Haberi Görüntüle

MATTHEW MILLER'E İSRAİL-LÜBNAN GERGİNLİĞİ SORULDU

Bir başla basın toplantısı da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller tarafından düzenlendi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Miller, İsrail-Lübnan sınırında artan geriğinliği azaltmak için en iyi çözümün Gazze'de ateşkes sağlanması olduğunu bildirdi. Gazetecilerin ABD'nin İsrail-Lübnan sınırında artan gerginlikten endişe duyup duymadığına yönelişk sorusuna cevap veren Miller, Hizbullah'ın saldırılarının son haftalarda yoğunluğunu artırdığını dile getirerek taraflara itidal çağrısında bulundu. Matthew Miller, Gazze ve İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret ederek "Kuzeyde diplomatik bir sonuç elde ekmek için en iyi çözüm Gazze'de ateşkes sağlanması." dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading