ABD istihbaratında köstebek var! İsrail’in saldırı planlarını İran'a verdi

ABD istihbaratında köstebek var! İsrail’in saldırı planlarını İran'a verdi

İsrail'in İran'a saldırı planlarını içeren belgelerin ABD istihbaratı tarafından İran'a verildiği iddia ediliyor. Tahran'la bağlantılı Telegram hesabına sızdırılan belgelerde bazı saldırı planları ve mühimmat ikmali gibi stratejilerinin detaylı olarak anlatılıyor. Edinilen bilgiye göre İsrail tarafı ABD'ye öfkeli.

Dünya

20.10.2024, 11:30

İran bağlantılı Telegram hesabı ABD istihbaratından bir kaynağın İsrail'in İran'a yapacağı saldırıya ilişkin planları kendileriyle paylaştığını duyurdu. Yapılan açıklamada "ABD istihbaratından bir kaynak, İsrail'in İran'a kapsamlı bir saldırı için yaptığı hazırlıkları detaylandıran 15-16 Ekim tarihli, Ulusal Jeo-uzamsal-İstihbarat Ajansı'na ait son derece hassas ve çok gizli ABD istihbarat belgesini bizimle paylaştı." denildi.

Hizbullah'tan Hayfa'ya roket saldırısı: Zofolon askeri sanayi üssü vuruldu Hizbullah'tan Hayfa'ya roket saldırısı: Zofolon askeri sanayi üssü vuruldu Haberi Görüntüle

İSRAİL ÖFKELİ, ABD SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sızdırılma iddiaları hem ABD'de hem de İsrail'de büyük infiale yol açtı. ABD tarafı sızıntıyla ilgili soruşturma başlatırken İsrailliler ABD'ye karşı büyük öfke içinde. Belgelerde  İsrail Hava Kuvvetlerinin üslerinde son zamanlarda gerçekleştirilen ve İran'a saldırı amaçlı olduğu değerlendirilen bazı saldırı planları ve mühimmat ikmali gibi stratejilerinin detaylı olarak anlatıldığı belirtiliyor. Belgelerde ayrıca İsrail ordusunun bu haftaki saldırı hazırlıkları kapsamında savaş uçakları, İHA'lar ve karadan havaya füzelerle tatbikat yaptığına işaret ettiği kaydediliyor.

Rusya'dan S-400 sözü! 2025 yılına kadar teslim edilecek! Rusya'dan S-400 sözü! 2025 yılına kadar teslim edilecek! Haberi Görüntüle

"GÜVEN SORUNUNA YOL AÇABİLİR"

The Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili, sızıntının farkında olduklarını ve konuyu fazlasıyla önemsediklerini söyledi. CNN ise ABD'li yetkililerin bu sızıntının İsrail'in planlarını etkilemeyeceğini düşündüklerini yazdı. ABD eski Savunma Bakan Yardımcısı ve emekli CIA görevlisi Mick Mulroy de söz konusu sızdırılma iddialarının ABD ile İsrail arasındaki gelecekte güven sorununa yol açabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

1

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading