Yandex Metrica

ABD kampüslerinde Gazze yangını! Okullar açıldı protestolar kaldığı yerden başladı: Polisten öğrencilere sert müdahale

ABD'de okullar açıldı, İsrail protestoları kaldığın yerden başladı. Michigan Üniversitesi'nde polis, Filistin yanlısı öğrencilerin düzenlediği protesto gösterisini engellemek için kampüse girdi ve öğrencileri tutukladı.

Dünya

30.08.2024, 00:35

Gazze İntifadası'nın batılı çocukları Siyonizmin akademik kalelerini yıkmaya devam ediyor. Mayıs ayında New York'taki Kolombiya (Columbia) Üniversitesi'nde başlayan daha sonra Harvard, Yale, Cornell, Princeton, Darthmoth, Brown, Columbia ve Pennsylvania Üniversiteleri'ne sıçrayan isyan ateşi Ivy League Baharı olarak adlandırılmıştı. 

Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını masaya yatırıyor Ege'de diplomasi rüzgarı: Türkiye ve Yunanistan New York'ta deniz sınırlarını... Haberi Görüntüle

IVY LEAUGUE NEDİR?

ABD'nin en iyi ve en prestijli üniversitelerinden oluşan okul grubuna Ivy League deniyor. Ivy League grubunda 8 okul yer alıyor. İşte okullar;

"Harvard, Yale, Cornell, Princeton, Darthmoth, Brown, Columbia ve Pennsylvania Ünivertisi"

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

GELECEĞİN AMERİKALI LİDER VE YÖNETİCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Geleceğin Amerikalı lider ve yöneticilerini yetiştiren Ivy League üniversitelerinde yükselen protesto sesleri Washington'u korkutuyor. Nitekim, protestolara katılan ve tutuklanan öğrencilerin arasında çok sayıda ABD kongesi üyesi ve üst tabakaya mensup ayrıcalıklı sınıfın çocukları yer alıyor.

Gazze İntifadası'nın batılı çocukları okulların açılmasıyla birlikte ABD kampüslerini yangın yerine çevirdi. Filistin destekçisi öğrenciler Michigan Üniversitesi'ndeki bir etkinliği dağıtarak üniversitenin Gazze'deki soykırımın finansmanına ortak olmaması ve yatırımlarını geri çekmesi çağrısında bulundu.

Çarşamba günü Michigan Üniversitesi'nde (UMICH) bir üniversite etkinliğini engellemeye çalıştıktan sonra dört Filistin yanlısı protestocuyu tutukladı.

Paşinyan'dan 'Barış Kavşağı' açıklaması: 'Anlaşmaya hazırız' Paşinyan'dan 'Barış Kavşağı' açıklaması: 'Anlaşmaya hazırız' Haberi Görüntüle

ÖLÜM EYLEMİ

Kampüs aktivist grubu Tahrir Koalisyonu, daha önce Gazze'deki ölümlere dikkat çekmek için saat 14:30'da Diag'da bir oturma eylemi yapmayı planladığını duyurmuştu.

Grup, Instagram'da yaptığı paylaşımda, "UM'nin soykırıma yatırım yapması ve onu finanse etmesi nedeniyle okula dönüşü kutlamayacağız" dedi ve ekledi: "Tamamen yatırımdan çekilme talebimizde birleştik."

Daha önce UMICH temsilcisi Mastony, "Üniversite olarak protestolar ve ifade faaliyetleriyle ilgili politikalarımızı uygulayacağımız ve herkes için güvenli ve kapsayıcı bir uygulama sağlamak amacıyla bireyleri eylemlerinden sorumlu tutacağımız konusunda net olduk." ifadelerini kullanmıştı.

Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Haberi Görüntüle

YÖNETİCİLER ÖĞRENCİLERDEN KORKUYOR

Kaliforniya Üniversitesi Rektörü, Ağustos ayının başlarında, ABD'deki üniversitelerde yaşanan Filistin yanlısı protestolara yanıt olarak kamp kurma ve yüz maskelerine ilişkin yeni yasaklar getirdiklerini duyurmuştu.

Michael V. Drake, bu önlemlerin "açık diyaloğu destekleyen güvenli ve kapsayıcı bir kampüs ortamını teşvik etmek" amacıyla uygulandığını iddia etti. 

Drake, "Farklı bakış açılarını ifade etme özgürlüğü, Üniversitenin misyonu için temeldir ve yasal protestolar bu süreçte önemli bir rol oynar," diye yazdı. "Kampüslerimizde düzenlenen protestoların büyük çoğunluğu barışçıl ve şiddetsiz olsa da, geçen yıl gördüğümüz bazı faaliyetler öyle değildi."

ABD'deki üniversitelerde Filistin yanlısı protestolar devam ediyor. Bunlar arasında Kaliforniya Üniversitesi'nin San Diego ve Santa Cruz'dan Davis'e kadar çeşitli kampüslerindeki gösteriler de yer alıyor.

Yeni yarıyıl öncesinde Michael V. Drake, kamplar, yetkisiz yapılar ve kimlikleri gizlemek veya üniversite yetkilileri tarafından tanınmaktan kaçınmak için maske kullanımıyla ilgili yasaklara ilişkin politikaları açıkladı. Ayrıca üniversite liderlerine bu kuralları sıkı ve tutarlı bir şekilde uygulamaları talimatını verdi.

UCLA'da, bahar kampından büyüyen ve Students for Justice in Palestine, Jewish Voice for Peace ve UC Divest gibi grupları içeren Filistin Dayanışma Koalisyonu, yazını Özgürleştirilmiş Bir Filistin İçin Halk Üniversitesi adlı atölyeler düzenleyerek geçirdi. Koalisyonun doktora öğrencisi ve medya temsilcisi olan Marie Salem, öğrencilerin başkalarını yatırımdan çekilme konusunda eğitmek için örgütlendiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading