Yandex Metrica

ABD, Lübnan'daki kanlı saldırıyla ilgili İsrail'i korudu: 'Kimin sorumlu olduğunu bilmiyoruz'

ABD, Lübnan'daki kanlı saldırıyla ilgili İsrail'i korudu: 'Kimin sorumlu olduğunu bilmiyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki çağrı cihazı saldırısıyla ilgilerinin olmadığını, saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini de bilmediklerini açıkladı. Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu ve Hizbullah'ın her zaman meşru hedef olduğu vurgulandı. 

Dünya

18.09.2024, 07:53

Günlük basın brifinginde Lübnan'daki kanlı saldırıya değinen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ülkesinin bu saldırıyla bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Patlamalarla ilgili bilgi topladıklarını söyleyen Miller, İsrail'e yapılan suçlamaları da kabul etmedi.  Olayın çok yeni olduğunu söyleyen ABD'li sözcü, İsrail'le ilgili sorulan sorulardan ısrarla kaçındı. 

Savaşmaya hazır! TR-3 paketine sahip ilk F-35 piyasaya sürülecek Savaşmaya hazır! TR-3 paketine sahip ilk F-35 piyasaya sürülecek Haberi Görüntüle

"SALDIRI MEŞRU"

Hizbullah'ı terör örgütü olarak nitelendiren Miller, diğer saldırılar gibi bu saldırının da meşru olduğunu söyledi. İsrail'in düzenlediği terör eylemlerini savunan Miller, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirtti. Miller, Hizbullah'ın meşru bir hedef olup olmadığına ilişkin soruya ise şu sözlerle cevap verdi:  "Bu olay özelinde söylemiyorum çünkü halen bilgileri topluyoruz fakat genel anlamda evet, elbette; sivillere yönelik terör saldırıları düzenleyen Hizbullah militanlarını hedef alan operasyonları destekliyoruz. İsrail terörizme karşı kendini savunma hakkına sahiptir, sivillere karşı değil ama teröristlere karşı bu hakka sahiptir."

İsrail'in terör eylemlerine sesini çıkarmayan ve hatta bu eylemleri destekleyen ABD'li sözcü, bölgedeki gerilimden endişe duyduğunu söyledi. Miller, ülkesinin tansiyonun düşmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını öne sürdü.

Yaralıların getirildiği hastane otoparkında şüpheli cihaz paniği: Lübnan askerlerinden acil müdahale Yaralıların getirildiği hastane otoparkında şüpheli cihaz paniği: Lübnan askerlerinden acil... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ ÇAĞRI CİHAZI SALDIRISI

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading