Yandex Metrica

ABD medyası Yahudilerin elinde: Büyük çoğunluk yönetici pozisyonunda görev alıyor

ABD medyası Yahudilerin elinde: Büyük çoğunluk yönetici pozisyonunda görev alıyor

Tüm dünya İsrail'in on yıllardır yaptığı soykırımlara, katliamlara ve işgallere kör bakıyor. Şüphesiz bundaki en önemli sebep dördüncü kuvvet olarak adlandırılan medyanın tavrı. Fakat medyanın dördüncü kuvvetten öte artık birinci kuvvet olduğu da su götürmez bir gerçek. Ülke politikalarının oluşmasında, şekillenmesinde ve halkın vereceği ya da vermeyeceği tepkilerin belirlenmesinde medyanın rolü son derece önemli. Sosyal medyada paylaşılan bir tablo İsrail'in Filistin'deki zulmünün ne kadar anlatıldığına dair bir fikir veriyor. Tabloda ABD medyasının büyük çoğunluğunun yönetici pozisyonlarında Yahudilerin yer aldığı görülüyor. 

Dünya

29.08.2024, 02:00

İnsanlar değerlendirmelerini gördükleri ve duydukları üzerinden yaparlar. Bu hususta olan biteni aktarmakla görevli medya kuruluşlarının bunu nasıl ifa ettikleri büyük önem taşıyor. Özellikle uzak noktalardaki bir haberin halkın önüne getirilmesi ve bilhassa getiriliş biçimi halkın o konu ve olay hakkındaki fikirlerinin şekillenmesinde önemli rol oynuyor. 

Putin'den doğalgaz açıklaması: Türkiye'ye ihracat artabilir Putin'den doğalgaz açıklaması: Türkiye'ye ihracat artabilir Haberi Görüntüle

YAHUDİLER ABD MEDYASINI ELE GEÇİRMİŞ

Bu anlamda sosyal medyada paylaşılan bir tablo bizlere bir fikir veriyor. Paylaşılan tabloda ABD medyasının büyük çoğunluğunun yönetici pozisyonlarında Yahudilerin yer aldığı görülüyor. Medyanın İsrail'in 1948'den beri işgal ettiği Filistin topraklarında yaptığı zulümleri, gerçekleştirdiği katliamları ve uyguladığı soykırımı sayfalarına ve ekranlarına taşıyıp taşımadığı çok büyük önem arz ediyor. Bu hususta ABD halkının -eğer başka kaynaklara yönelmemişlerse- kandırıldığını düşünebiliriz. ABD medyasının Hamas'ı "terör örgütü" olarak, İsrail'i ise esirlerini onların elinden kurtarmak için savaşan mazlum bir millet olarak gösteren haberleri şüphesiz ki ABD halkının zihin dünyasına bambaşka biçimde tesir ediyor. Medyanın üst katlarında Yahudilerin yer alıyor oluşu, televizyonların Gazzeli çocukların kanlı cenazelerini değil İsrailli esirlerin gözü yaşlı ailelerini göstermesine neden oluyor. Bu nedenledir ki ABD halkı, İsrail'in katliamından çok topraklarını işgalden kurtarmak için savaşan Filistinli direniş hareketlerinin eylemlerini görüyor. 

Karabağ, sözde yöneticilerden temizlendi: Karabağ, sözde yöneticilerden temizlendi: "Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı" ifadesi de tarihe... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E YANAŞAN OYLARI TOPLUYOR

Elbette ki bu durum ABD'nin dış politikasına da yansıyor. Ülkede İsrail'e ve Yahudilere en fazla yanaşanın oy toplaması, valilikleri, senatörlükleri ve hatta başkanlığı bu yolla elde etmesi durumun vahametini gösteriyor. Yahudi lobisinin ülkede söz sahibi olması ve adamlarının tepe noktalara yerleşmesi Filistin direnişiyle beraber İsrail soykırımını perdeleyen en önemli unsur.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading