Yandex Metrica

ABD medyası yazdı: 33 İsrailli esire karşılık yüzlerce Filistinli esir

ABD medyası yazdı: 33 İsrailli esire karşılık yüzlerce Filistinli esir

ABD medyası İsrail ile Hamas arasında devam eden müzakerelerde anlaşma sağlanması halinde 33 esire karşılık yüzlerce Filistinlinin takas edileceğini duyurdu.

Dünya

31.08.2024, 00:17

İsrail'in Gazze'de ve Batı Şeria'daki katliamlarıyla eş zamanlı olarak ateşkes ve esir takası müzakereleri de devam ediyor. Gerek Gazze'de gerekse de Batı Şeria'da çok sayıda Filistinliyi şehit eden işgal güçleri, zorla oturtuldukları müzakere masasındaki isteksiz tavırlarıyla dikkat çekiyor. 

Ancak ABD merkezli haber sitesi Axios'ta yer alan haberde esir takası konusunda önemli ilerlemeler sağlandığı belirtildi. Habere göre İsrail ile Hamas arasında anlaşma sğlanması durumunda aşamalı bir planın devreye sokulacağı bildirildi. Buna göre ilk aşamada kadın, 50 yaşın üzerindeki erkekler ile ciddi sağlık sorunu olan 33 İsrailli esir ile 150’si cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış yüzlerce Filistinli mahkum takas edilecek. Eğer 33 esirden daha azı hayattaysa Hamas aradaki farkı kapatmak için esirlerin cenazelerini verecek. Axios'a göre müzakereciler Hamas’ın anlaşma çerçevesinde serbest bırakılmasını istediği mahkumların listesini görüştü.

İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! Haberi Görüntüle

HAMAS YETKİSİLİ: "PHILADELPHIA KORİDORU SORUN  OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Öte yandan adı açıklanmayan Hamas'ın üst düzey yetkilisi müzakerelere ilişkin karamsar açıklamalarda bulundu. İsrail'in Philadelphia Koridoru’ndaki varlığını sürdürmekte ısrar ettiğini ve bir anlaşmanın parçası olarak serbest bırakılacak müebbet hapis cezasına çarptırılmış 65 Filistinli mahkumun kimlikleri üzerindeki vetosundan vazgeçmek istemediğini söyleyen Hamas yetkilisi Mısır, Katar ve ABD'nin İsrail’in talepleri karşısında hayal kırıklığına uğradığını vurguladı. Yetkili, "İsrail'in arabulucuların mevcut meseleleri ele alma önerilerini reddetmesi nedeniyle müzakereler çöküşe doğru gidiyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading