Yandex Metrica

ABD medyası yazdı: Müzakere süreci çöküşün eşiğinde

ABD medyası yazdı: Müzakere süreci çöküşün eşiğinde

Katar'ın başkenti Doha'da iki gün boyunca süren müzakerelerden bir sonuç çıkmazken ABD Politico dergisinden dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Politico dergisine konuşan ve ismi açıklanmayan iki ABD'li iki İsrailli yetkili, Doha'daki "esir takası ve ateşkes görüşmelerinin çöküşün eşiğinde" olduğunu iddia etti.  

Dünya

21.08.2024, 11:48

Bilindiği üzere Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos'ta İsrail ile Hamas arasında esir takası yapılması ve Gazze'de ateşkes sağlanması için müzakereler yapılmıştı.

Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen ateşkes görüşmelerinde Netanyahu'nun yeni şartlar sürerek anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtmişti.

Katar'ın başkenti Doha'da iki gün boyunca süren müzakerelerden bir sonuç çıkmazken ABD Politico dergisinden dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor! 13 yıl sonra bir ilk: Savaşa hazırlık 10 20 30 değil tam 50 adet Leopard envantere giriyor!... Haberi Görüntüle

''ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE''

Adının açıklanmaması koşuluyla Politico dergisine konuşan iki ABD'li ve iki İsrailli yetkili, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekşeşen esir takası ve ateşkes görüşmelerinin çöküşün eşiğinde olduğunu iddia etti.

Söz konusu haberde, "ABD yetkililerinin, Hamas ve İsrail'in anlaşmazlığı nedeniyle ABD tarafından yapılan önerinin daha önceki teklifler gibi boşa çıkacağından giderek daha fazla endişe duyduğu" ifadelerine yer verildi.

ABD'li yetkililerin aktardığına göre; mevcut teklif, hem Hamas hem İsrail'in taleplerine göre düzenlenmiş şartlar içeren en güçlü anlaşma.

Haberde ABD'nin yeni teklifine göre İsrail askerlerinin sayıları azalsa da bu sınır bölgesinin bir kısmında devriye atmaya devam edebileceğini ifade eden yetkililer, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan müzakerelerde ABD'li yetkililerin, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyine dönen, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin "silah taramasından geçirilmesi" talebine ilişkin müzakerelerin ertelenmesini istediğini kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada Hamas'ı anlaşmadan geri adım atmakla suçladı. Hamas söz konusu açıklamayı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti ve ABD'yi İsrail yanlısı bir tutum izledikleri için eleştirdi.

Avrupa ülkelerinde M çiçeği virüsü alarmı verildi! Hazırlıklı olun Avrupa ülkelerinde M çiçeği virüsü alarmı verildi! Hazırlıklı olun Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Biden ve Blinken'in açıklamaları yanıltıcı iddialardır ve Hamas'ın gerçek tutumunu yansıtmamaktadır. ABD'nin bu tutumuyla Siyonistlerin işgaline tamamen taraf olduğu, Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere yönelik imha ve saldırılarda tam anlamıyla işbirliği içerisinde olduğunu teyit ettiği vurgulandı."

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim'... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA SUÇLAMA

İsrail resmi televizyon kanalı KAN'ın aktardığına göre; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun getirdiği şartlar nedeniyle esir takası ve ateşkes müzakereleri çıkmaza girdi. isimlerinin açıklanmaması şartıyla KAN'a konuşan müzakere heyetindeki yetkililer, bu durumdan dolayı Netanyahu'yu suçladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading