Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD ordusunda Gazze isyanı: 'Uluslararası hukuku ihlal eden ülkeye hizmet etmeyeceğiz'

ABD ordusunda Gazze isyanı: 'Uluslararası hukuku ihlal eden ülkeye hizmet etmeyeceğiz'

ABD ordusunda Gazze Şeridi'ndeki soykırıma tepki gösterenlerin sayısı giderek artıyor. Hava Kuvvetleri mensubu Larry Hebert ile Juan Bettancourt, ABD'nin Gazze politikasını daha fazla göz ardı edemeyeceklerini belirterek, vicdani ret haklarını kullanmayı talep ettiklerini kaydetti.  

Dünya

23.06.2024, 11:31

İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği soykırıma tepki gösteren ABD'li iki asker daha vicdani ret hakkını kullanmak için başvuruda bulundu. 

Amerikan basınından "NBC News"te yer alan habere göre, ABD ordusunda görev yapan iki asker ABD'nin İsrail'e olan desteğine tepki göstererek artık orduya hizmet etmek istemediklerini belirtti.

Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale hakkı doğar Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale... Haberi Görüntüle

'OLANLARI DESTEKLEMEMEK GEREKİYOR'

Hebert, İsrail'in Gazze Şeridi'nde hedef aldığı bir araçta mahsur kalan ve ölmemek için yalvaran 6 yaşındaki Gazzeli kız çocuğu Hind Rajab'ın hikayesinin kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Hind'in kızına benzediğini dile getiren Hebert, "Olanları desteklememek gerekiyor." dedi.

Hebert, ABD Hava Kuvvetlerinde İsrail'e silah sağlanan bir operasyonun parçası olduğunu ifade etti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan'dan Türkiye itirafı: 'Çok geciktik' Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan'dan Türkiye itirafı: 'Çok geciktik' Haberi Görüntüle

'DÜNYA BİNLERCE MASUM SİVİLİN KATLEDİLMESİNE TANIK OLUYOR'

Bettancourt ise tanık olduğu görüntülere dayanamadığını belirterek, "Dünya akıllı telefonlarından binlerce masum sivilin katledilmesine tanık oluyor." diye konuştu.

Düşman savaş uçaklarının bilgilerini topluyordu: Ajan peruk ifşa oldu Düşman savaş uçaklarının bilgilerini topluyordu: Ajan peruk ifşa oldu Haberi Görüntüle

HUKUKU İHLAL EDEN BİR ÜLKENİN ORDUSUNA DAHA FAZLA HİZMET EDEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Kendisi için dönüm noktasının ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'in "Gazze'deki soykırıma ortak olmayacağını" söyleyerek kendisini yakması olduğunu ifade eden Bettancourt, uluslararası hukuku ihlal eden bir ülkenin ordusuna daha fazla hizmet edemeyeceğini söyledi.

İsrail'in saldırılarını soykırım olarak tanımlayan ikili, ABD'nin İsrail'e desteğini daha fazla göz ardı edemeyeceklerini belirterek, vicdani ret haklarını kullanmayı talep ettiklerini duyurdu.

ABD ordusunda vicdani ret hakkı talepleri ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından değerlendiriliyor.

Habere Tepki Ver

5

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading