Yandex Metrica

ABD ordusunun Irak'tan çekileceği iddiası ortalığı karıştırdı: İran üzerinden duyurdular

ABD ordusunun Irak'tan çekileceği iddiası ortalığı karıştırdı: İran üzerinden duyurdular

Irak'ta 1 milyonu aşkın insanın ölümüne yol açmış işgalci ABD'nin, sonunda bu ülkeyi terk edeceği ileri sürüldü. İran'ın Tasnim ajansı üzerinden çarpıcı bilgiyi duyuran Irak kaynakları, çekilmeye dair resmî açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını ileri sürdü.

Dünya

11.08.2024, 23:59

İran Devrim Muhafızları'na yakın haber ajansı Tasnim, işgalci ABD güçlerinin yakında Irak topraklarını terk edeceğini ileri sürdü. 

Tasnim'e bilgi veren Iraklı kaynaklar, önümüzdeki ay Amerikan askerlerinin Irak topraklarını terk etmesine dair resmî açıklamanın yapılacağını söyledi. 

İddiaya göre Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, önümüzdeki günlerde ABD'yi ziyaret ederek mevkîdaşı Antony Blinken ile biraraya gelecek ve iki bakan, Pentagon'un Irak'taki varlığının sonlandığını birlikte açıklayacak. 

Tahran merkezli ajansa göre ABD askerleri Irak'tan çekilmeye Eylül 2025 itibariyle başlayacak. 

Kan donduran olay! Üvey kızıyla evlenebilmek için eşini zehirledi! Kan donduran olay! Üvey kızıyla evlenebilmek için eşini zehirledi! Haberi Görüntüle

IRAK KUZEYİNDEN ÇEKİLME DAHA SONRA

Çekilme faaliyeti ilk etapta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimini kapsamayacak. Irak kuzeyindeki Amerikan askerlerinin bölgeyi terk etmesi, güneyden çıkış tamamlandığı zaman başlayacak. Bunun da en erken 2026'yı bulacağı kaydediliyor. 

Irak ve Suriye'den asker çekme talepleri Washington'da zaman zaman gündeme geliyor. Ancak bu yöndeki hazırlıklar İsrail lobisinin devreye girmesiyle şimdiye dek hep yarıda kesildi. 

Bu nedenle, 2003 işgalinden beri Irak'ta 1 milyonun üzerinde insanın ölümüne yol açmış ABD askerlerinin 'çekileceği' yönündeki iddialar yine şüpheyle karşılandı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading