Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD, Rum kesimine savaş gemileri göndermeye devam ediyor: KKTC'den tepki

ABD, Rum kesimine savaş gemileri göndermeye devam ediyor: KKTC'den tepki

KKTC Dışişleri Bakanlığından ABD'nin savaş gemilerini Rum kesimine göndermesine tepki geldi. Yapılan yazılı açıklamada ABD'nin bu eyleminin gerginliği artırdığı belirtildi.

Dünya

31.07.2024, 08:15

Doğu Akdeniz’de görev yapan ABD 6. Filo'ya bağlı USS Arleigh Burke isimli güdümlü füze destroyeri ile USS Roosevelt gemisi 27 Temmuz'da Rum kesimindeki Limasol Limanı'na ulaşmıştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada bu gemilerin Rum kesimine ulaştığı hatırlatıldı ve ABD'nin güneye savaş gemisi göndermesinin Rumlara askeri konularda verilen desteğin bir göstergesi olduğu belirtildi. Açıklamada GKRY'nin ABD'den aldığı bu destekle daha da saldırganlaştığı kaydedildi ve şu ifadelere yer verildi:

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

"TEHDİT UNSURU OLARAK KULLANILIYOR"

"GKRY'nin ABD gibi bir ülkeden açık bir şekilde askeri destek alması, Kıbrıs meselesindeki hakimiyetçi zihniyetini devam ettirmesine neden olmaktadır. ABD ve GKRY arasında askeri alanda yapılan bu işbirliğinin, GKRY tarafından ülkemize karşı bir tehdit unsuru olarak kullanılmak istendiği açıktır. Bu durum karşısında, KKTC Devleti olarak, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak amacıyla Anavatan Türkiye ile birlikte gereken her türlü adımı atmaktan imtina etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz."

ABD'nin Rum kesimine uygulanan silah ambargosunun 2 yıl önce kaldırdığının hatırlatıldığı açıklamada savaş gemilerinin güneye gönderilmesinin gerginliği artırmaktan başka bir amaca gizmet etmediği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

2

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading